Το Twitter ετοιμάζεται να αποδεχθεί την προσφορά του Μασκ για εξαγορά με 43 δισεκατομμύρια δολάρια

Το Twitter ετοιμάζεται να αποδεχθεί την προσφορά του Μασκ για εξαγορά με 43 δισεκατομμύρια δολάρια 1

Το Twitter είναι έτοιμο να συμφωνήσει στη πώληση της πλατφόρμας στον Έλον Μασκ για περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, την τιμή που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla χαρακτήρισε την «καλύτερη και τελευταία» προσφορά του για τα κοινωνικά εταιρεία μέσων ενημέρωσης, δηλώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Το Twitter ενδέχεται να ανακοινώσει τη συμφωνία των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή αργότερα τη Δευτέρα, αφού το διοικητικό του συμβούλιο συνεδριάσει για να συστήσει τη συναλλαγή στους μετόχους του Twitter, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι είναι ακόμη πιθανό η συμφωνία να καταρρεύσει την τελευταία στιγμή.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes, διαπραγματεύεται να αγοράσει το Twitter με προσωπική ιδιότητα και η Tesla (TSLA.O) δεν εμπλέκεται στη συμφωνία.

Οι μετοχές του Twitter αυξήθηκαν κατά 4,5% στις συναλλαγές πριν από την αγορά στη Νέα Υόρκη στα 51,15 δολάρια.

Ο Μασκ, ένας παραγωγικός χρήστης του Twitter, έχει πει ότι πρέπει να γίνει Private Entity εταιρεία για να αναπτυχθεί και να γίνει μια γνήσια πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου.

Ο 50χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης πυραύλων SpaceX, είπε ότι θέλει να καταπολεμήσει τα τρολ στο Twitter και πρότεινε αλλαγές στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue premium, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της και της απαγόρευσης της διαφήμισης.

Ο δισεκατομμυριούχος και ένθερμος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων, πρότεινε επίσης την προσθήκη dogecoin ως επιλογή πληρωμής στο Twitter.

«Η εταιρεία ούτε θα ευδοκιμήσει ούτε θα υπηρετήσει αυτήν την κοινωνική επιταγή στην τρέχουσα μορφή της», ανέφερε ο Μασκ στην επιστολή προσφοράς του την περασμένη εβδομάδα.

Μέχρι το σημείο που ο Musk αποκάλυψε ένα μερίδιο στο Twitter τον Απρίλιο, οι μετοχές της εταιρείας είχαν υποχωρήσει περίπου 10% από τότε που η Parag Agrawal ανέλαβε τη θέση του CEO από τον ιδρυτή Jack Dorsey στα τέλη Νοεμβρίου.

Η συμφωνία, εάν συμβεί, θα έρθει μόλις τέσσερις ημέρες αφότου ο Musk παρουσίασε ένα πακέτο χρηματοδότησης για την υποστήριξη της εξαγοράς.

Αυτό οδήγησε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter να λάβει πιο σοβαρά την προσφορά του και πολλούς μετόχους να ζητήσουν από την εταιρεία να μην αφήσει την ευκαιρία για μια συμφωνία να χαθεί, ανέφερε το Reuters την Κυριακή. Πριν ο Μασκ αποκαλύψει το πακέτο χρηματοδότησης, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter αναμενόταν να απορρίψει την προσφορά, ανέφεραν πηγές. Διαβάστε περισσότερα

Η πώληση θα αντιπροσώπευε μια παραδοχή από το Twitter ότι ο Agrawal δεν έχει αρκετή έλξη για να κάνει την εταιρεία πιο κερδοφόρα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των φιλόδοξων οικονομικών στόχων που έθεσε η εταιρεία για το 2023. Οι μετοχές του Twitter διαπραγματεύονταν υψηλότερα από την τιμή προσφοράς του Μασκ μόλις τον Νοέμβριο .

Ο Μασκ αποκάλυψε την πρόθεσή του να αγοράσει το Twitter στις 14 Απριλίου και να το κάνει ιδιωτικό μέσω ενός πακέτου χρηματοδότησης που αποτελείται από ίδια κεφάλαια και χρέος. Οι μεγαλύτεροι δανειστές της Wall Street, εκτός από αυτούς που συμβουλεύουν το Twitter, έχουν δεσμευτεί όλοι να παρέχουν χρηματοδότηση χρέους.

Η διαπραγματευτική τακτική του Μασκ – κάνοντας μια προσφορά και εμμένοντας σε αυτήν – μοιάζει με το πώς ένας άλλος δισεκατομμυριούχος, ο Γουόρεν Μπάφετ, διαπραγματεύεται εξαγορές. Ο Μασκ δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια χρηματοδότησης όταν αποκάλυψε για πρώτη φορά την προσφορά του για το Twitter, καθιστώντας την αγορά δύσπιστη για τις προοπτικές του.