Την εποχή που ανακοινώθηκαν τα μοντέλα τηλεφώνων Galaxy S7 και Galaxy S7 edge, ο κόσμος σάστισε καθώς από τα πρώτα teardowns αυτών των συσκευών αποκαλύφθηκε ένα είδος ενός λεπτού σωλήνα θέρμανσης που προεξείχε της περιοχής του επεξεργαστή και πιθανόν συνέβαλε στην διατήρηση ενός καλύτερου συστήματος ψύξης. Οι ίδιοι σωλήνες εντοπίστηκαν τότε σε συσκευές Xperia της Sony όπως το Z2 αλλά και στο Lumia 950 XL.
Εκείνη την εποχή, η Samsung επιβεβαίωσε ότι τα τηλέφωνά της διαθέτουν αυτήν την εγκατάσταση σωλήνα για να μπορούν να αποδίδουν τα μέγιστα κατά το gaming. “Το σύστημα ψύξης σε αυτά τα τηλέφωνα, με ένα πολύ λεπτό θερμικό διασκορπιστή, διατηρεί τις συσκευές δροσερές, ώστε οι παίκτες να επικεντρωθούν στη νίκη. ” H ίδια η Samsung δεν τολμούσε να ονομάσει όλο αυτό το σύστημα ως “σύστημα υγρής ψύξης”. Στο νέο Galaxy Note 9 η εταιρεία ξεκάθαρα αποκαλεί το σύστημα ως Water Carbon Cooling.
Λοιπόν, εδώ στην περίπτωση του Note 9 έχουμε να κάνουμε με μια βελτιωμένη έκδοση θερμικού διασκορπισμού / ψήκτρας μέσα στα flagships σε σύγκριση με εκείνο που είδαμε στο S7 και στο Galaxy Note 8. Η Samsung δημιούργησε επίσης ένα μεγαλύτερο, πιο περίπλοκο σωλήνα θερμότητας με το ” Fiber Carbon Interface” να βασίζεται ουσιαστικά στην χρήση μιας σταγόνας νερού.
Η μικρή ποσότητα νερού περικλείεται γύρω από το combo CPU / GPU για να αφαιρέσει τη θερμότητα που θα δημιουργούσαν τα chipsets Exynos και Snapdragon υπό το μεγάλο “ζόρισμα” του τηλεφώνου κατά το gaming. Η σταγόνα εξατμίζεται όταν πλησιάζει την περιοχή των chipsetσ, χαμηλώνει τη θερμοκρασία εκεί και στη συνέχεια συμπυκνώνεται προς τα πίσω για να καταρρεύσει το μεταλλικό πλέγμα μέσα και να επαναλάβει τη διαδικασία, διαστέλλοντας τη θερμότητα με πιο ισότιμο τρόπο.
Στις καυτές καλοκαιρινές μέρες το όλο σύστημα λειτουργεί πολύ καλύτερα ενώ σε μια πρόσφατη δοκιμή του Tom’s Guide, τα Galaxy Note 9 και Galaxy Note 8 διήρκεσαν περισσότερα λεπτά κάτω από τον ήλιο σε σύγκριση με iPhone X που υπερθερμάνθηκε γρηγορότερα.
[via]