Όλη η πρόοδος που σημειώνεται στον τομέα της τεχνολογίας είναι πάντα προς όφελος της ανθρωπότητας και για αυτό ομάδα ερευνητών από το Ινστιτούτο Φυσικής και Τεχνολογίας της Μόσχας μετά από πολύ κόπο δημιούργησαν έναν αλγόριθμο βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας δεδομένα από τα smartphone και smartwatch που έχουμε, και μέσω εφαρμογής γίνεται μια εκτίμηση για τη διάρκεια ζωής του κάθε χρήστη και όλα αυτά γίνονται με πολύ μεγάλη ακρίβεια.
Για την εκτέλεση των εργασιών τους, η ομάδα χρησιμοποίησε συνελικτικά νευρωνικά δίκτυα για να βρούν βιολογικά μοτίβα κίνησης μέσα από μια μεγάλη βάση δεδομένων και τα συσχέτισαν με τη διάρκεια ζωής και τη γενική κατάσταση της υγείας του καθενός. Μοιάζει με μια απλή καταγραφή, όμως είναι κάτι πιο περίπλοκό, εκτιμά το σωματικό μας βάρος, τα βήματα που κάνουμε καθηνμερινά, το πόσες ώρες κοιμόμαστε και γενικά εάν είμαστε δραστήριοι ή όχι. Θυμίζει λίγο την εφαρμογή που υπάρχει στο app store της Apple με την ονομασία Gero Lifespan που συλλέγει δεδομένα από το Fibit, Apple Helath και Rescuetime), μόνο που οι Ρώσοι τώρα δίνουν μια πιο πιο πλήρη εικόνα για όλα όσα αφορούν την υγείας μας (διατροφή, κ.ά.) και με απόλυτη πάντα ακρίβεια.
Η ιατρική επιστημονική κοινότητα με μια τέτοια εφαρμογή, θα μπορούσαν να βοηθήσουν ακόμα και στην ανάπτυξη πιθανών “θεραπειών” κατά της γήρανσης, άρα η χρήση της Al μονάχα θετικά θα μπορούσε να επιδράσει σήμερα ακόμη και σε θέματα περί υγείας.
[via]