Υπέροχα νέα σχέδια λέγεται πως έχει η Sony όσον αφορά την περίπτωση του PlayStation 5 και έτσι πιστεύει η εταιρεία πως θα το κάνει πιο απολαυστικό από ποτέ! Ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύθηκε στο USPTO αποκαλύπτει το νέο γάντι VR που μπορεί να μεταφέρει μια αίσθηση επαφής με τα αισθητήρια συστήματα. Τα γάντια VR με απτική ανατροφοδότηση θα δημιουργήσουν μια άλλη διάσταση για να αισθάνονται “άγγιγμα” ενώ παίζουν παιχνίδια. Με άλλα λόγια, οι χρήστες μπορούν να αισθάνονται την υφή των ρούχων και να αισθάνονται κάθε αντικείμενο με τα χέρια τους.
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατατέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Σύμφωνα με την περιγραφή των διπλωμάτων, τα δυναμικά γάντια εκφράζουν την αίσθηση της αφής και της κίνησης για εικονικά αντικείμενα σε rendered περιβάλλοντα HMD (Head-Mounted Display). Το γάντι φέρει επίσης μια κάμερα για την ανίχνευση μιας θέσης της συσκευής γαντιών σε πραγματικό χώρο και μιας θέσης του HMD. Υπάρχουν πολλοί άλλοι αισθητηριακοί εξοπλισμοί που θα διευκολύνουν την αίσθηση του γαντιού.
Η Sony σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την απτική συσκευή σε διαφορετικά ρούχα που φοριούνται από έναν χρήστη, όπως σε γάντι, καπέλο, υποδήματα, παντελόνι ή πουκάμισο. Η Sony περιγράφει την ευρεσιτεχνία ως εξής: “A system and method of using a peripheral device for interfacing with a virtual reality scene generated by a computer for presentation on a head mounted display. The peripheral device includes a haptic device capable of being placed in contact with a user and a haptic feedback controller for processing instructions for outputting a haptic signal to the haptic device. The haptic feedback controller receiving the instructions from the computer so that haptic feedback of the haptic device changes to correspond to a user’s virtual interactions with a virtual object in the virtual reality scene as presented on the head mounted display.”
Η εταιρεία έχει αναγνωρίσει διάφορες άλλες χρήσεις του γαντιού VR χρησιμοποιώντας διαφορετικά συστήματα όπως έλεγχο θερμοκρασίας, έλεγχο συμπιεσμένου αερίου και υγρού, κινητήρα κλπ. Ο χρήστης θα είναι σε θέση να αισθανθεί την υφή, το σχήμα ενός εικονικού αντικειμένου, την ένταση της πίεσης, κίνηση μακριά και πλησίον του αντικειμένου.
[via]