Για οποιαδήποτε αμερικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Κίνα ή το αντίστροφο, προφανώς δεν είναι η καλύτερη στιγμή για παραβίαση των κανόνων. Οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζουν να παραμένουν στον τομέα της τεχνολογίας. Εάν η Κίνα πρόκειται να επιτεθεί όπως οι ΗΠΑ χτυπούν την Huawei, τότε η Apple θα πρέπει να είναι έτοιμη να υποφέρει. Ωστόσο, η Apple κάνει τώρα ότι μπορεί για να διασφαλίσει ότι δεν παραβιάζει κανένα νόμο. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση , η εταιρεία θα απομακρύνει χιλιάδες παιχνίδια για κινητά από το App Store της στην Κίνα. Αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν την έγκριση της κινεζικής κυβέρνησης και η κατάργηση θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.
Δημοφιλείς προγραμματιστές εκμεταλλεύονται αυτό το κενό εδώ και χρόνια. Ωστόσο, τώρα τους λένε ότι τα παιχνίδια τους στο iOS χρειάζονται άδειες για να συνεχίσουν να λειτουργούν από τον Ιούλιο. Στο παρελθόν, οι προγραμματιστές μπορούσαν να δημοσιεύσουν τα παιχνίδια ενώ περιμένουν έγκριση. Λοιπόν, αυτή η έγκριση χρειάζεται πολύ χρόνο για να έρθει.
Από το 2016, πολλά μεγάλα καταστήματα εφαρμογών του Android συνεργάζονται ήδη με τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας. Οι ρυθμιστικές αρχές απαιτούν από όλα τα παιχνίδια που πληρώνονται ή προσφέρουν αγορές εντός της εφαρμογής να υποβάλουν για έλεγχο και να λάβουν άδεια πριν από τη δημοσίευση. Ωστόσο, η πλατφόρμα iPhone της Apple, είναι ένας ελεύθερος τρόπος για παιχνίδια χωρίς έγκριση.

Πριν από μερικούς μήνες, η Apple ενημέρωσε τους προγραμματιστές iOS να υποβάλουν αίτηση για άδειες για τα παιχνίδια τους. Ωστόσο, εκείνη την εποχή, δεν είπαν τίποτα περί τιμωριών.
Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο από την Apple σχετικά με αυτό το ζήτημα.
Το 2019, η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες που πουλήθηκαν μέσω του App Store της Apple. Περίπου το 30% των περισσότερων συναλλαγών πηγαίνει στην Apple. Για την Apple, η κινεζική αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά τις ΗΠΑ. Από τώρα, υπάρχουν περίπου 60.000 παιχνίδια στο App Store της Κίνας που πληρώνονται ή περιέχουν αγορές εντός εφαρμογής. Σύμφωνα με εκτίμηση του AppInChina, πάνω από το 30% αυτών των παιχνιδιών δεν διαθέτουν άδεια.
“Αυτές οι εταιρείες θα χάσουν ξαφνικά όλα τα έσοδα από τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά τους μετά τις ΗΠΑ”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της AppInChina Rich Bishop. Η εταιρεία του έλαβε τρεις φορές τον συνηθισμένο όγκο ερωτήσεων σχετικά με τις άδειες παιχνιδιών την περασμένη εβδομάδα, πρόσθεσε.
[VIA]