Από δημοσιεύματα και μόνο του διαδικτύου, δίνεται η πληροφορία πως η ομάδα Radeon της AMD ετοιμάζει δύο νέες μονάδες GPU – το μοντέλο RX 5500M και RX 5300M που βασίζονται στην αρχιτεκτονική 7nm Navi (RDNA) της εταιρείας και έχουν ως στόχο την αγορά φορητών υπολογιστών. Οι δύο νέες προτάσεις θα ανταγωνιστούν ευθέως τα μοντέλα Nvidia GTX 1650 GTX 1050 Ti, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την έκθεση της σελίδας Wccftech, οι εικαζόμενες προδιαγραφές του RX 5500M έχουν επίσης αποκαλυφθεί και έχουν ως εξής:
- 1408 RDNA stream processors,
- 1645MHz Core Clock (Boost),
- 7nm TSMC FinFET process,
- 14Gbps GDDR6 VRAM.
Δυστυχώς, το memory interface δεν έχει καθοριστεί αυτή τη στιγμή, ούτε έχει αποκαλυφθεί το εύρος ζώνης μνήμης. Η χωρητικότητα μνήμης δεν αναφέρεται πουθενά ούτε και αυτή.
Έχει παρασχεθεί μια σύγκριση επιδόσεων χρησιμοποιώντας το 3DMark11, η οποία μας δίνει μια γενική ιδέα για το πώς θα αποδίδουν τα δύο νέα chip’s.

Από τις παραπάνω βαθμολογίες, φαίνεται ότι η AMD θα μπορούσε να νιώθει ήδη περηφάνια, καθώς τα μοντέλα 5500M και 5300M φαίνεται να ξεπερνούν τους ανταγωνιστές τους αρκετά εύκολα.
[via]