Εάν βρίσκεις την ανάπτυξη εφαρμογών για iOS δύσκολη υπόθεση, είτε εργάζεσαι σε ομάδα είτε ως indie developer, το techingreek σου παρουσιάζει ορισμένα χρήσιμα εργαλεία και λύσεις, για να δεις ένα κλικ πιο γρήγορα την εφαρμογή σου online στο App Store.
Το Xcode 5, αποτελεί το πρώτο και βασικό εργαλείο για να γράψεις τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής σου. Σιγουρέψου ότι έχεις την τελευταία έκδοση εγκατεστημένη στον Mac σου, έτσι ώστε να χρησιμοποιείς όλα τα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά. Από το τέλος του Φεβρουαρίου, η Apple θα δέχεται εφαρμογές που είναι φτιαγμένες αποκλειστικά για iOS 7.
1) Έμπνευση, έμπνευση, έμπνευση!
Πολλές φορές ακόμα και έμπειροι επαγγελματίες όπως για παράδειγμα σχεδιαστές, μουσικοί, αρχιτέκτονες, παίρνουν ιδέες από δουλειές άλλων, γιατί όχι και οι developers; Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κλοπή αλλά σε διαδικασία απόκτησης έμπνευσης για την επόμενη εφαρμογή σου. Στο internet υπάρχει πληθώρα από συλλογές με mockups εφαρμογών, αρχικές οθόνες ή ορισμένες λειτουργίες. Μια συλλογή που ξεχωρίζει είναι η pttrns.com με πολυάριθμες κατηγορίες και διάφορα πρότυπα για να γεννηθεί μια ιδέα!
2) Γραφικά και UI/UX
Εκτός από την όρεξη για προγραμματισμό θα πρέπει να έχεις και μια καλή αίσθηση του design. Αν δεν το’χεις, καλό θα είναι να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον designer και να του δώσεις να σχεδιάσει με το Sketch. Είναι ένα από τα καλύτερα επαγγελματικά προγράμματα για διανυσματικά γραφικά.
Για τα πολυάριθμα εικονίδια της εφαρμογής που χρειάζεται να ανεβάσεις μέσα στο Xcode Project σου, υπάρχει το εξαιρετικό IconKit 3 ($4,99). Απλά κάνεις drag-and-drop το εικονίδιο της εφαρμογής σου σε αναλυση 1024 x 1024 και το IconKit αναλαμβάνει να δημιουργήσει αυτόματα όλα τα υπόλοιπα εικονίδια σε όλες τις διαστάσεις για iPhone/iPad/iPod Touch.
3) Debugging έκανες;
Αν η εφαρμογή σου έχει πολλά bugs και έχεις πελαγώσει, τότε έχεις έναν ναυαγοσώστη ξυλοκόπο στο πλευρό σου. Το Cocoa Lumberjack είναι ένα γρήγορο, απλό και ευέλικτο εργαλείο για logs, ειδικά φτιαγμένο για την Objective – C.
4) Σύνδεση με backend; Κανένα πρόβλημα
Αν η εφαρμογή σου χρειάζεται back-end υποστήριξη όπως server για να “τραβάει” δεδομένα, χειρίζεται push notifications κ.τ.λ, τότε το parse.com έχει προνοήσει για όλα αυτά αντί για εσένα.
5) Διαφημίσεις = επιπλέον χρήματα στο λογαριασμό σου
Εκτός από τις διαφημίσεις της Apple που τοποθετείς με το iAd, θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στο AdMob, μια εταιρία της Google για διαφημίσεις σε mobile πλατφόρμες.
6) Promotion
Για εικόνες και mockups συσκευών Apple το Promotee ($4.99) σου κάνει τη ζωή εύκολη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι σύρεις κάποιο screenshot της εφαρμογής σου πάνω στα πατρόν που έχει και μετά απλά να το αποθηκεύσεις.
Αν δημιουργήσεις κάποια εφαρμογή μην ντρεπεσαι, γράψε μας γι’αυτή εδώ.
Καλή επιτυχία!