Βάζει τα γυαλιά η Xiaomi σε πάρα πολλούς αντιπάλους της, καθώς εκτός από το επίσημο βίντεο προώθησης του νέου Mi 11, η δημοφιλής εταιρεία είπε επίσης ότι το Xiaomi Mi 11 όχι μόνο διαθέτει σύστημα ψύξης υγρού VC, αλλά βελτιστοποιεί γενικά την απόδοση του τηλεφώνου προσθέτοντας υλικά νανο-θερμομόνωσης. Η διαδρομή της αγωγιμότητας ΄της θερμότητας γίνεται με πιο φυσιολογικό ρυθμό και έτσι το χέρι του χρήστη δεν αισθάνεται τόση θερμότητα όταν έχει στα χέρια του για την ώρα την εν λόγω συσκευή.
Διαβάστε περισσότερα: Καλύτερο από όσα πιστεύαμε το νέο Xiaomi Mi 10i
Είναι πολύ μπροστά σε κατασκευή το Mi 11
Αν και κάπως τολμηρό το όλο πείραμα, η Κινεζική εταιρεία δοκίμασε στο Xiaomi Mi 11 ένα νέο μονωτικό υλικό, το nano-airgel, το οποίο μπορεί να διακόψει τον θερμικό οδηγό τηλεφώνων κατά μήκος του άξονα Z και να εμποδίσει τη μετάδοση μεταξύ της εσωτερικής πηγής θερμότητας και της επιφάνειας του τηλεφώνου. Αυτό το “μπλοκαρισμένο” τμήμα θερμότητας οδηγείται κατά μήκος του άξονα X και Y μέσω του κορυφαίου τρισδιάστατου συστήματος ψύκτρας μέσα στο Mi 11. Αυτό όχι μόνο επιλύει το πρόβλημα τοπικής θέρμανσης και διασφαλίζει ότι η CPU λειτουργεί σωστά, αποφεύγοντας το τοπικό φαινόμενο της μεγάλης συγκέντρωσης θερμότητας σε ένα σημείο που η θερμοκρασία δεν κατανέμεται ομοιόμορφα, αλλά προσφέρει και μια άνεση στην χρήση του χωρίς να καίγεστε!
Για να μην περιπλέκονται τα πράγματα στο μυαλό σας, έγινε η διεκυκρίνση από πλευράς μηχανικών της εταιρείας πως το υλικό Nano airgel στο Xiaomi Mi 11 έχει την ίδια λογική με τη μόνωση του μπουφάν. Μέσα στο nano airgel υπάρχει ένα οργανικό μοριακό πλαίσιο που αποτελείται κυρίως από silica , το οποίο μπορεί να περικλείει τον αέρα στην κοιλότητα του πλαισίου με περιεκτικότητα αέρα έως 97%.
Αυτό το υλικό έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ευρέως σε διαστημικά σκάφη και διαστημικούς σταθμούς. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τεράστια διαφορά θερμοκρασίας στο χώρο και να διατηρηθεί η θερμοκρασία στην κάψουλα, αυτό το είδος υψηλής απόδοσης και ελαφρού μονωτικού υλικού έχει γίνει η καλύτερη επιλογή.