Νωρίτερα αυτόν τον μήνα και συγκεκριμένα στην έκθεση CES 2010, είχαμε από την OnePlus μια ενδιαφέρουσα επίδειξη του νέου Concept One που είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον τηλέφωνο της εταιρείας. Το τηλέφωνο αυτό έφερε ένα πολύ μοναδικό σχέδιο με μια κρυφή μονάδα κάμερας στο πίσω μέρος.
Βασικά, όταν δεν χρειάζονται οι πίσω κάμερες, ολόκληρη η ενότητα της κάμερας είναι κρυμμένη κάτω από ένα στρώμα από ένα ειδικό γυαλί με μετατόπιση του χρώματος. Όταν χρειαστεί να τραβήξετε μια φωτογραφία, η γυάλινη επιφάνεια του φακού που βλέπει προς τα πίσω καθίσταται διαφανής, αποκαλύπτοντας έτσι τους αισθητήρες κάμερας.

Το φαινόμενο της μετατόπισης χρώματος επιτυγχάνεται με τη χρήση διαφορετικών στρωμάτων γυαλιού, εκ των οποίων το ένα μπορεί να γίνει πιο σκούρο στέλνοντας ρεύμα σε αυτό. Έχουμε δει μια παρόμοια τεχνολογία σε ηλιοροφές super cars όπως σε μοντέλα της McLarens, άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως αυτό το smartphone δημιουργείται σε συνεργασία με την γμωστή βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία. Στην πραγματικότητα, έχουμε και ένα λογότυπο της McLarens στο πίσω μέρος του τηλεφώνου.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, το τηλέφωνο επίσης εμφανίστηκε με ένα πολύ συναρπαστικό πίσω κάλλυμα επενδυμένο με πορτοκαλί δέρμα και σίγουρα θα απευθυνθεί σε εκλτεκούς χρήστες. Φυσικά θα υπάρξει και μια μαύρη δερμάτινη παραλλαγή για πιο συμβατικούς τύπους.
Όπως μπορούμε να δούμε στην παραπάνω εικόνα, η μαύρη δερμάτινη επένδυση είναι πιο κομψή και μάλλον η OnePlus εργάζεται τώρα πραγματικά για να μεταφέρει το Concept One στο στάδιο μαζικής παραγωγής, τουλάχιστον αυτό εικάζεται έπειτα από την απόφαση της εταιρείας να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και να διαθέσει και μια μαύρη παραλλαγή της συσκευής που σίγουρα θα αρέσει σε περισσότερους χρήστες.
Λέτε να το δούμε στην αγορά μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα; Θα το θέλατε;
[via]