Οι εφαρμογές Screen Recording (ή όπως θα λέγαμε στα ελληνικά, καταγραφής οθόνης), αποκτούν όλο και περισσότερη χρησιμότητα τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικές για gamers που καταγράφουν ο,τι παίζουν, για δημιουργούς tutorials αλλά και προγραμματιστές που δείχνουν την πρόοδο τους στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής. Ακόμα για άτομα που κάνουν video chat με γνωστούς και συγγενείς και θέλουν να την καταγράψουν ώστε να την ξαναδούν μετά, υπάρχει χρησιμότητα!
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι αποτελεί μια σημαντική δυνατότητα, και γι’ αυτό εμείς στο TechInGreek.com μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε τις 5 καλύτερες εφαρμογές αυτής της κατηγορίας. Έτοιμοι;
AZ Screen Recorder
Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα: δεν έχει χρονικό όριο, δεν έχει διαφημίσεις, διαθέτει κουμπί παύσης και μπορείτε να επεξεργαστείτε μετά το βίντεο σας! Επίσης διαθέτει και διπλή οθόνη καταγραφής, για να καταγράφετε το πρόσωπο σας, η οποία προσαρμόζεται σε ο,τι μέγεθος θέλετε και σε όποιο μέρος της οθόνης επιθυμείτε!
Μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ!
Mobizen
Το Mobizen διαθέτει τις βασικές λειτουργίες για την καταγραφή οθόνης. Όπως και το προηγούμενο, διαθέτει καταγραφή με την μπροστινή κάμερα, προσθήκη μουσικής στο βίντεο σας, και περικοπή σε ο,τι καταγράψατε. Μπορεί να καταγράφει σε αναλύσεις από 240p, ως 1080p.
Μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ!
Μαζέψαμε τα καλύτερα smartphones του 2016 και ζητάμε την ψήφο σου για το καλύτερο! Τσέκαρε ΤΩΡΑ!
GameDuck
Απευθύνεται κυρίως σε gamers, που θέλουν να καταγράψουν τα παιχνίδια που παίζουν, να τα ανεβάσουν YouTube, να ηχογραφούν την φωνή τους, και -όπως και οι προηγούμενες- να καταγράψουν το πρόσωπο τους. Στην κοινότητα του GameDuck θα βρείτε τα πιο δημοφιλή παιχνίδια, καθώς νέα και ενημερώσεις για αυτά.
Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ!
Παιχνίδια Google Play
Μπορεί κάποιος να μην θέλει να ψαχτεί. Πάει λοιπόν στα εύκολα. Υπάρχει η προ-εγκαταστημένη εφαρμογή Google Play, στην οποία αποθηκεύετε -ουσιαστικά- το gaming profile σας. Αυτό που δεν ξέρετε όμως, είναι πως μπορεί να καταγράφει και την οθόνη! Όταν παίζετε ένα παιχνίδι και το καταγράφετε, μπορείτε απλά να βγείτε και να συνεχίσει κανονικά η καταγραφή! Είναι μια επιλογή που είναι δωρεάν (το βασικό) και απλή στην χρήση. Ωστόσο, είναι διαθέσιμη σε κάποιες χώρες, όχι παγκόσμια.
Μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ!
Stream
Τελευταία προτιμήσαμε το Stream, που είναι περισσότερο μια social media εφαρμογή. Το ξεχωριστό βέβαια, είναι πως μπορείτε να καταγράψετε ο,τι κάνετε στο κινητό και να το ανεβάσετε ταυτόχρονα στο Twitch. Το concept εδώ είναι πως κάνεις live streaming ο,τι καταγράφει εκείνη την στιγμή η εφαρμογή. Εννοείται βέβαια, ότι υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκεύσετε την καταγραφή σας αφού τελειώσετε το live stream!
Μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ!