Έτσι για να μην πάρουμε ούτε ανάσα η Samsung πέρα των νέων τριών Galaxy S10 και των wearable συσκευών της, έδειξε για άλλη μια φορά και πάρα πολύ λεπτομερώς και live το αναδιπλούμενο τηλέφωνό της, το Galaxy Fold. Η Samsung σχεδιάζει να ξεκινήσει εμπορικά το Galaxy Fold στις 26 Απριλίου, ξεκινώντας από τα 1.980 δολάρια. Θα υπάρξει μια έκδοση LTE και 5G του Galaxy Fold και η Samsung σχεδιάζει να ξεκινήσει τη συσκευή στην Ευρώπη στις 3 Μαΐου, αρχίζοντας από τα 2.000 ευρώ.
Η Samsung χρησιμοποιεί μια νέα οθόνη Infinity Flex των 7.3 ιντσών, η οποία επιτρέπει στο τηλέφωνο να διαθέτει μια οθόνη μεγέθους tablet που μπορεί να διπλωθεί για να χωρέσει σε μια τσέπη. Η κύρια οθόνη είναι ανάλυσης QXGA + (4.2: 3) και όταν είναι διπλωμένη, χρησιμοποιείται μια μικρότερη οθόνη μεγέθους 4,6 ιντσώνHD + (12: 9) για απλή λειτουργία τηλεφώνου. Η Samsung χρησιμοποιεί Universal Flash Storage 3.0 (eUFS) των 512GB για γρήγορες ταχύτητες, μαζί με επεξεργαστή Octa-core Qualcomm 7nm και 12GB μνήμης RAM. Ακόμη, η Samsung έχει eis;agei δύο μπαταρίες για το Galaxy Fold, οι οποίες διαχωρίζονται αλλά συνδυάζονται στο λειτουργικό σύστημα Android για να αντιπροσωπεύουν συνολικά 4.380 mAh.
Η Samsung έχει κατασκευάσει ένα σύστημα άρθρωσης που έχει πολλαπλά γρανάζια σύμπλεξης. Όλα αυτά τα εργαλεία είναι κρυμμένα στο πίσω μέρος της συσκευής και επιτρέπουν στο Galaxy Fold να μετατραπεί από tablet σε smartphone με μια απλή κίνηση. Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει επίσης ένα σύστημα τριπλής κάμερας που θα χρησιμοποιείται τόσο για tablet όσο και για τηλεφωνικές λειτουργίες. Υπάρχει μια φωτογραφική μηχανή 16MP ultrawide, μαζί με κάμερες ευρείας γωνίας και τηλεφακών 12MP στο πίσω μέρος και μια φωτογραφική μηχανή εμπρός στα 10MP. Η Samsung επίσης θα διαθέσει την συσκευή σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα.

Πολύ ωραία είναι η επιλογή να τρέξει το Galaxy Fold τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα και χρησιμοποιεί ένα σύστημα συνέχειας των εφαρμογών για να προσαρμόζει αυτές τις εφαρμογές όταν μετακινείτε ανάμεσα σε λειτουργίες tablet και τηλεφώνου. Εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Microsoft Office και το YouTube έχουν βελτιστοποιηθεί για τη νέα οθόνη και τις λειτουργίες και η Samsung συνεργάζεται με την Google για να διασφαλίσει ότι το Android 9 Pie υποστηρίζει πλήρως αυτή την οθόνη.

Εντάξει, η Samsung δεν είναι ο μοναδικός κατασκευαστής smartphone που δημιουργεί μια πτυσσόμενη συσκευή, αλλά είναι σίγουρα ένας από τους πρώτους που το καθιστά ευρέως διαθέσιμο. Η Xiaomi θα κυκλοφορήσει πρόσφατα το δικό της πτυσσόμενο τηλέφωνο, που έμοιαζε ως η καλύτερη ιδέα που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Επίσης, η Huawei σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο αυτό το έτος και η Lenovo έχει αρχίσει να πειράζει το δικό της πρωτότυπο. Η LG έχει επίσης αναπτύξει ευέλικτες οθόνες OLED και τηλεοράσεις Εάν όλοι αυτοί οι κατασκευαστές προχωρήσουν προς την αποστολή μιας συσκευής όπως η Samsung, τότε αναμένεται να δούμε πολλά πτυσσόμενα τηλέφωνα το 2019 και μετέπειτα.

[via]