Αυτές τις μέρες φαντάζει να είναι εντελώς δύσκολο να βρείτε ένα gadget που δεν συνοδεύεται από ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό. Ακόμα και οι έξυπνες τηλεοράσεις και οικιακές συσκευές έρχονται με ένα τέτοιον βοηθό, γι ‘αυτό δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μαθαίνουμε τώρα πως και η Sony θα μπορούσε να ψάξει να εισαγάγει τον δικό της ψηφιακό βοηθό στην κονσόλα PlayStation.

Το παραπάνω συμπέρασμα προέκυψε σύμφωνα με πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ανακάλυψε ο Daniel Ahmad και μοιράστηκε στο Twitter όπου φαίνεται ότι η Sony εξετάζει τον τρόπο να βάλει τον δικό της ψηφιακό βοηθό. Αυτό βασίζεται σε μια κατάθεση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας όπου βάσει των λεπτομερειών, η Sony θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να ονομάσει το πρόγραμμα ως “PlayStation Assist”. Ωστόσο, δεδομένου ότι πρόκειται για βοηθό που σχετίζεται με την κονσόλα, δεν θα είναι όπως οι κανονικοί σας ψηφιακοί βοηθοί που θα σας ενημερώνουν για τον καιρό ή θα σας επισημαίνουν διάφορες υπενθυμίσεις. Αντίθετα, φαίνεται ότι πρόκειται για έναν ψηφιακό βοηθό που θα βοηθήσει τους χρήστες στα παιχνίδια τους. Σύμφωνα με την περιγραφή της κατάθεσης, “Για παράδειγμα, όταν ένας παίκτης κολλήσει σε ένα τμήμα μιας εφαρμογής παιχνιδιού, ο παίκτης μπορεί να ζητήσει βοήθεια μέσω ενός ερωτήματος σε ένα διακομιστή υποστήριξης παιχνιδιών. Το ερώτημα μπορεί να είναι οποιασδήποτε μορφής ή συνδυασμός μορφών, συμπεριλαμβανομένου του ήχου, του κειμένου, του βίντεο, κλπ. Ο διακομιστής υποστήριξης παιχνιδιών έχει ρυθμιστεί ώστε να ταιριάζει με το ερώτημα σε διαμορφωμένες απαντήσεις με βάση ένα τρέχον πλαίσιο παιχνιδιού από το οποίο παρουσιάστηκε το ερώτημα”.
Εδώ μπορεί να έχουμε να κάνουμε μονάχα με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα γίνει πραγματικότητα, ωστόσο, με την εμφάνιση του PS5, ίσως θα μπορούσαμε να δούμε τη Sony να εισαγάγει έναν ψηφιακό βοηθό στην κονσόλα για να την ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.
[via]