Ως ανεξάρτητη υπηρεσία, η οποία θα λειτουργεί ασχέτως τηλεπικοινωνικού παρόχου θα λανσάρεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Cosmote TV GO, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα διατίθεται και μέσω ειδικής συσκευής που θα συνδέεται στο διαδίκτυο και πάλι ασχέτως του τηλεπικοινωνικού δικτύου του κάθε συνδρομητή.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ με αφορμή τη συνέντευξη τύπου για τα δύο χρόνια λειτουργίας του καναλιού OTE History στα βραχυπρόθεσμα σχέδια του ομίλου περιλαμβάνεται η διάθεση συσκευής Wi-Fi για ευκολότερη, ασύρματη, σύνδεση του αποκωδικοποιητή με το διαδίκτυο ώστε οι 525.000 συνδρομητές της Cosmote TV να απολαμβάνουν ακόμα πιο διαδραστικές υπηρεσίες. Ωστόσο η τιμολογιακή πολιτική για υπηρεσία COSMOTE TV GO η οποία είναι διαθέσιμη από κινητό, το tablet και υπολογιστή σου δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ενδέχεται όμως να είναι διαφορετική από το συνδρομητικό πακέτο της Cosmote TV και να περιλαμβάνει εκπλήξεις όπως η one off παρακολούθηση ενός αγώνα με την καταβολή ενός ορισμένου ποσού.
Για τη δημιουργία της συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία φτιάχτηκε για να αναπληρώσει τα έσοδα που χάνονταν από την κλασική τηλεφωνία, ο ΟΤΕ έχει επενδύσει περί τα 250 εκατ. ευρώ και παρότι μέχρι στιγμής δεν αποφέρει κέρδη συμβάλλει στη διατήρηση των πελατών του ομίλου. «Σήμερα το Cosmote TV αποτελεί ένα από τα σημαντικά assets του ομίλου και θα συνεχίσει να ενισχύεται, με νέες επενδύσεις, μεταξύ άλλων, στο Cosmote History, για το οποίο όραμά μας είναι να αποτελέσει την κληρονομιά του Ομίλου ΟΤΕ στη ελληνική κοινωνία, να γίνει παρακαταθήκη για τα παιδιά μας» τόνισε ο κ. Τσαμάζ. Όπως συμπλήρωσε στα άμεσα σχέδια είναι και η αισθητή αναβάθμιση του περιεχομένου και της ποιότητας θέασης (σε υψηλή ευκρίνεια), ενώ θα υπάρχουν 300 ώρες νέου πρωτότυπου προγράμματος παραγωγής.
Αναφερθείς στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι επηρεάστηκε αρνητικά από την επιβολή του τέλους 10% στις αρχές του 2017, ενώ πρόσθετη επιβάρυνση αποτελεί και το τέλος 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ (θέμα για το οποίο η πλευρά του ΟΤΕ, έχει αφήσει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο προσφυγής). «Ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών επιβραδύνθηκε λόγω της επιβολής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης (10%) και της επιπλέον επιβάρυνση 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ. Το 2016 είχαμε κλείσει με 500.000 συνδρομητές. Υπολογίσαμε ότι το 2017 θα είχαμε 600.000 συνδρομητές αλλά η φορολογία και οι επιβαρύνσεις ανέκοψαν την ανοδική τάση» εξήγησε ο κ. Τσαμάζ τονίζοντας ότι στόχος παραμένει η διεύρυνση της συνδρομητικής βάσης γεγονός στο οποίο αναμένεται να συμβάλλου οι επενδύσεις.
Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Μιχαλάκης, Executive Director COSMOTE TV σημείωσε ότι στο τέλος του 2017 η τηλεοπτική πλατφόρμα του ΟΤΕ που απασχολεί άμεσα 100 και έμμεσα επιπλέον 200 εργαζόμενους, ανήλθε σε 525 χιλιάδες συνδρομητές, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε 90 ψηφιακά κανάλια.
Όπως σημείωσε άλλωστε ο λόγος που όμιλος του ΟΤΕ αποφάσισε να επενδύσει στη συνδρομητική τηλεόραση είναι για να αναπληρώσει μέρος των χαμένων εσόδων από την απώλεια συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας. «Στην υπόλοιπη Ευρώπη οι πάροχοι συνδυάζουν πολλά προϊόντα και προσφέρουν ενιαία υπηρεσία κάτι που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε εδώ».
Οχι όπως η nova…..πληρώνεις φουλ πακέτο και δεν έχεις ondemand σε δίκτυο cosmote….άντε μπας και ξυπνήσουν και οι κοιμισμένοι forthnet group
Οχι όπως η nova…..πληρώνεις φουλ πακέτο και δεν έχεις ondemand σε δίκτυο cosmote….άντε μπας και ξυπνήσουν και οι κοιμισμένοι forthnet group