Τα Apple AirPods ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του event «See You» τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφέροντας ότι η προγραμματισμένη κυκλοφορία τους ήταν για τον Οκτώβριο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς στα τέλη του μήνα η εταιρεία ανέβαλε τις αποστολές χωρίς να ανακοινώνει ημερομηνία κυκλοφορίας. Well, για να μη σας τα πολυλογώ, τα ασύρματα ακουστικά της εταιρείας δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη και είναι άγνωστο το πότε θα τα δούμε στην αγορά.

Το πρώτο προϊόν της Apple που καθυστέρησε να κυκλοφορήσει ήταν το άσπρο iPhone 4, πίσω το 2010, καθώς τότε είχε αναφερθεί ότι η εταιρεία αντιμετώπιζε δυσκολίες στην κατασκευή. Όπως και τώρα, έτσι και τότε δεν είχαμε καμία επίσημη τοποθέτηση από την Apple. Προφανώς, το πρόβλημα με τα AirPods είναι ότι πρέπει να συγχρονιστεί σωστά ο ήχος, καθώς λαμβάνεται σήμα και από τα δύο ακουστικά και όχι απλά από το ένα, όπως στα κλασσικά ασύρματα ακουστικά. Επίσης, τι θα συμβεί αν ένα από τα δύο ξεμείνει από μπαταρία ή χαθεί;

Άκρα του τάφου σιωπή λοιπόν από την Apple και δυστυχώς για όσους ήθελαν τα νέα Apple AirPods τα Χριστούγεννα, μάλλον δε θα τα έχουν. Όμως, όπως είχε αναφερθεί και στην πρώτη αναβολή κυκλοφορίας των AirPods, το W1 chip που υπάρχει στο iPhone 7 βρίσκεται επίσης και σε δύο Beats μοντέλα, το Solo3 και το Powerbeats 3. Με άλλα λόγια, η «χασούρα»της Apple, είναι το «κέρδος»των ανταγωνιστών: Τα ασύρματα ακουστικά ξεπέρασαν σε τζίρο τα ενσύρματα για το πρώτο τρίμηνο του 2016. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι αγοράζουν ακόμη περισσότερα ζευγάρια ενσύρματων, όμως η υψηλότερη τιμή των Bluetooth ασύρματων ακουστικών οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα το πόσο χάνει η Apple που δε θα έχει έτοιμα τα AirPods μέσα στις γιορτές, δεν το γνωρίζει κανείς.

[via]