Ένας από τους σημαντικότερες παίκτες στον τομέα της ανάπτυξης και κατασκευής αισθητήρας καμερών με παγκόσμια εμβέλεια, είναι και η Samsung που ως γνωστόν επενδύει υπέρογκα ποσά στην κατηγορία mobile photography, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά «χαρτιά» κάθε εταιρείας στην προσπάθεια να πείσει τον εκάστοτε χρήστη. Ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που εισήγαγε αισθητήρες 64MP και 108MP για smartphones ευρείας κατανάλωσης και η εταιρεία πιστεύει ότι αυτή ήταν μονάχα η αρχή.
Θα κάνει την υπέρβαση η Samsung
Σε ένα άρθρο στον ιστότοπο της εταιρείας, ο Yongin Park, επικεφαλής της επιχείρησης αισθητήρων της Samsung, αποκάλυψε ότι ο στόχος στο μέλλον είναι ένας αισθητήρας 600MP που θα προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες από ότι μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι.

Bάσει των λεγομένων του Park, τα μάτια μας λένε ότι ταιριάζουν με ανάλυση περίπου των 500MP. Ο στόχος της ομάδας του είναι να αναπτύξει αισθητήρες που μπορούν να ξεπεράσουν αυτό το όριο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές εκτός του κόσμου των smartphones.
Το Samsung Galaxy S20 Ultra με τον αισθητήρα ISOCELL Bright HM1 και το Xiaomi Mi Note 10 με το ISOCELL Bright HMX μπορούν να αποδώσουν εικόνες 108 MP, αλλά στην πραγματικότητα προορίζονται ως επί το πλείστον να κάνουν λήψεις σε αναλύσεις 12MP και 27MP.
Φυσικά, η εισαγωγή ενός αισθητήρα κάμερας των 600MP μπορεί να επιτευχθεί, αλλά θα είναι παράλογα τεράστιο και δεν θα χωράει σε ένα smartphone, είναι ειλικρινά μια μεγάλη πρόκληση.
Ο κ. Park δεν δεσμεύτηκε για καμία προθεσμία, αλλά βλέποντας τις πρόσφατες εξελίξεις μια μονάδα των 600MP μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό,τι νομίζουμε όλοι.
[via]