Έδιωξε πολλές ελαττωματικές εφαρμογές η Google από το Play Store και στις νέες της επιδιώξεις είναι να προωθεί περισσότερο τα ποιοτικά apps που δεν κρασάρουν και σύμφωνα με τις αλλαγές, πλέον οι αλγόριθμοι κατάταξής τους θα ενσωματώνουν ειδοποιήσεις για την ποιότητα μιας εφαρμογής.
Πρακτικά αφήνοντας για λίγο στην άκρη την θεωρία, αυτό σημαίνει πως όποιος κάνει μια γρήγορα αναζήτηση για μια εφαρμογή που επιθυμεί να κατεβάσει, είναι πιο πιθανό να μην δει στην κορυφή κάποια η οποία κρασάρει συχνά. Η Google λέει πως εξετάζει τα δεδομένα των επιδόσεων και τις βαθμολογίες των χρηστών και κατόπιν αποφασίζει την κατάταξή της. Οπότε μια εφαρμογή που έχει δεχτεί πολλά αρνητικά σχόλια και αναφορές χρηστών περί κάκιστων επιδόσεων και δεν έχει πολλά αστεράκια, θετικές αξιολογήσεις, ε τότε δεν θα την βρούμε στην κορυφή της κατάταξης.
Νωρίτερα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιούσε μηχανική μάθηση για να αναγνωρίσει εφαρμογές που η συμπεριφορά τους ξεφεύγει από την κανονική, για παράδειγμα ζητάνε άδεια σε περισσότερα δεδομένα απ’ότι θα έπρεπε. Ακόμη, έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα το οποίο ονομάζεται “Android Excellence” ώστε να προωθήσει εφαρμογές που θεωρεί ότι είναι ποιοτικές.
Συνολικά, έχουμε μια μικρή εκμάθηση μηχανών και μια μικρή ανθρώπινη επιμέλεια για να κρίνουν ποιες είναι οι καλές εφαρμογές των προγραμματιστών που πρέπει να συμπεριληφθούν στο κατάστημα.
Δηλαδή, , η Google προσπαθεί με έναν συνδυασμό AI και χρηστών να βελτιώσει ή να καταπολεμήσει τις εφαρμογές που ταλαιπωρούν τους χρήστες και είναι χαμηλής ποιότητας.
[via]