Η τεχνολογία όσον αφορά την ανάπτυξη οθονών προχωρά με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, όμως η συντριπτική πλειονότητα των φορητών υπολογιστών εκεί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πάνελ LCD και ο μοναδικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το κόστος, πράγματι η παραγωγή οθονών LCD είναι φθηνότερη, ειδικά σε μεγαλύτερα μεγέθη. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι φορητοί υπολογιστές OLED δεν υπάρχουν, αλλά η οθόνη LCD εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής επιλογή. Ωστόσο, η Samsung ελπίζει να το αλλάξει αυτό.
Ευτυχώς το πήρε απόφαση η Samsung και θα δούμε αύξηση των Hz!
Αναφορές που έρχονται από την Samsung Display λένε πως η εταιρεία θα παράγει πάνελ OLED των 90Hz που είναι σχεδιασμένα για φορητούς υπολογιστές. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο μπορούμε να περιμένουμε να δούμε περισσότερους φορητούς υπολογιστές OLED στην αγορά, αλλά θα προσφερθούν σε υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης των 90Hz, το τρέχον πρότυπο έχει οριστεί στα 60Hz.
Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε πώς οι φορητοί υπολογιστές αρχίζουν τώρα να υιοθετούν ταχύτερους ρυθμούς ανανέωσης. Τα υψηλά ποσοστά ανανέωσης ήταν λίγο πολύ αποκλειστικά για εξωτερικές οθόνες και αργότερα αρχίσαμε να βλέπουμε να φτάνει σε smartphones, οπότε φαίνεται ότι οι φορητοί υπολογιστές αρχίζουν τελικά να μπαίνουν και αυτοί στο παιχνίδι των Hz. Βεβαίως, τα 90Hz δεν είναι τόσο γρήγορα ή ομαλά σε σύγκριση με τους ρυθμούς ανανέωσης 120Hz ή 144Hz, αλλά θα μπορούσαν να είναι μια ευπρόσδεκτη αναβάθμιση.

Διαβάστε επίσης: Η Acer παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα Chromebook Spin 2-σε-1
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι περισσότεροι χρήστες πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να παρατηρήσουν τη διαφορά, καθώς ισχυρίζονται ότι όσον αφορά την αντοχή στο θάμπωμα και την επάλειψη, το πάνελ OLED 90Hz είναι σχεδόν ισοδύναμο με LCD των 120Hz.