Ένα από τα πιο hot τεχνολογικά προϊόντα των τελευταίων ετών, είναι τα αποκαλούμενα wearables, τα οποία, ιδίως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αποτελούν μόδα. Μια θέση στην ελληνική αγορά και στην καθημερινότητα του Έλληνα καταναλωτή αποκτούν, σταδιακά, οι wearable συσκευές, όπως τα Smartwatches, Health & Fitness Trackers και τα Wrist Sport Computers. Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων wearable συσκευών στην εγχώρια αγορά κινείται σε επίπεδα αντίστοιχα των ευρωπαϊκών, αν και ο Έλληνας καταναλωτής αξιοποιεί ελάχιστες από τις δυνατότητες των wearables.
Ανεξάρτητα από τα εγχώρια εδώ, η Strategy Analytics μελέτησε και παρατήρησε τα νούμερα πωλήσεων αυτών των συσκευών κατά την διάρκεια του β’ τριμήνου του έτους, με τα ποσοστά παγκοσμίως να φθάνουν το μερίδιο αγοράς 17% ενώ πέρυσι τέτοια εποχή βρισκόταν στο 15%. Από πλευράς όγκου, η Xiaomi απέστειλε 3,7 μονάδες από 3 εκατ. πέρυσι, οπότε ξεπέρασε τους αντιπάλους της, με την Fitbit να χάνει έδαφος, αφού το 2016 ήταν πρώτη με ποσοστό 29%, αλλά τώρα “έπεσε” στην δεύτερη θέση με μερίδιο αγοράς στο 15,7%.
Χειρότερα τα πήγε η Apple για αυτή την περίοδο, με ποσοστό στο 13% από 9% στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, άρα βρέθηκε τρίτη.
Όσο για τις συνολικές αποστολές των wearables συσκευών άγγιξαν τις 21,6 εκατομμύρια μονάδες, άνοδος κατά 8%.
[via]