Πολλοί οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση της Cyta, μεταξύ αυτών και η PCCW Global

40
SHARES
130
VIEWS

Διαφοροποιείται το σκηνικό στη διεκδίκηση της Cyta Ελλάδος. Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θυγατρική της κυπριακής Cyta δεν υπέβαλαν χθες μόνον οι Vodafone και Wind, αλλά και η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ.

Advertisements

Η PCCW Global δραστηριοποιείται στην Ελλάδα παρέχοντας υπηρεσίες σε εταιρείες (corporate) και σε παρόχους (wholesale), ενώ συνεργασία διατηρεί και με την Cyta Κύπρου. Τον Οκτώβριο του 2014 εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία Crypteia Networks, η οποία αποτελεί πάροχο καινοτόμων λύσεων security-as-a-service.

Ίσως σας ενδιαφέρουν και αυτά τα άρθρα

Η ύπαρξη τρίτου αξιόπιστου ενδιαφερόμενου για τη Cyta Ελλάδος αλλάζει τη λογική ότι η πώληση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας θα συμβάλει στην περαιτέρω ενοποίηση της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς. Το πιθανότερο είναι ότι αν η διαδικασία αναδείξει προτιμητέο επενδυτή τη Vodafone ή τη Wind η Cyta θα ενσωματωθεί στον βασικό κορμό τους και έτσι θα πάψει να υφίσταται ως brand name. Εκτιμάται ότι η πορεία θα είναι διαφορετική αν επικρατήσει η PCCW, είτε ως στρατηγικός επενδυτής είτε με συνολική εξαγορά της Cyta Ελλάδος.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων της Cyta από τους ενδιαφερόμενους και στη συνέχεια με τις δεσμευτικές προσφορές. Κρίσιμο θέμα όπως και σε κάθε συναλλαγή είναι η αποτίμηση βάσει της οποίας θα γίνει η όποια συναλλαγή.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως ορίζεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δύναται να προτείνουν είτε την πλήρη ή μερική εξαγορά της Cyta, ή τη συγχώνευση που σημαίνει ανταλλαγή μετοχών με αποτίμηση της αξίας και των δύο πλευρών.

[via]

Nagata

Nagata

Executive News Editor (TiG), technical smartphones/tablets

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recommended.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

*By registering into our website, you agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.