Τα δεδομένα χρηστών που έχουν διαρκή πρόσβαση στο περίφημο πρόγραμμα ZOOM, αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Dark Web. Πάνω από μισό εκατομμύριο αρχεία δεδομένων είναι διαθέσιμα εκεί και δεδομένου του τεράστιου όγκου, η τιμή για την απόκτηση αυτών των πληροφοριών είναι πολύ φθηνή.
Η αλήθεια είναι πως δεδομένα που αποθηκεύουν οι χρήστες με το ZOOM μπορεί να είναι εξίσου σημαντικά με τα δεδομένα άλλων. Ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν διευθύνσεις emails και κωδικούς πρόσβασης αρκετές φορές και τώρα γίνεται γνωστό πως 530.000 δεδομένα από λογαριασμούς της υπηρεσίας πωλούνται στο Dark Web, για μόλις κάτω από 0,002 σεντς το καθένα. Περιλαμβάνει διευθύνσεις email, κωδικούς πρόσβασης, την προσωπική διεύθυνση URL της τηλε-διάσκεψης και το HostKey, το οποίο εξουσιοδοτεί τον χρήστη ως διαχειριστή μιας τέτοια συνομιλίας.
Όλοι κινδυνεύουν από το ZOOM…
Σύμφωνα με μια έκθεση των μέσων ενημέρωσης, οι υπάλληλοι εταιρειών όπως Chase, Citibank ή σχολεία και πανεπιστήμια συγκαταλέγονται μεταξύ των ανυποψίαστων θυμάτων. Οι εταιρικοί υπολογιστές ή δίκτυα θα μπορούσαν επίσης να πέσουν θύματα της περιέργειας των χάκερς.
Μια συμβουλή που μπορεί να δοθεί προς όλους, είναι να αλλάζουν συχνά τους κωδικούς πρόσβασης που δίνονται στο Zoom. Επίσης, κάθε υπάλληλος σε μια εταιρεία οφείλει να ενημερώσεις συναδέλφους και προϊσταμένους πως χρησιμοποιήσουν το ZOOM και αυτό επειδή η εφαρμογή έχει ήδη τεράστιες παραβιάσεις προστασίας δεδομένων. Η Google έχει ήδη τραβήξει το ripcord, απαγορεύοντας στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.
Συνιστάται ιδιαίτερα να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε ιστότοπο ή υπηρεσία. Με αυτόν τον τρόπο, ο κίνδυνος παραμένει μικρός και περιορίζεται σε μία υπηρεσία αντί να εξαπλώνεται σε όλες τις υπηρεσίες στις οποίες ο χρήστης κάνει εγγραφή.
[via]