Η πειθώ στη διαφήμιση ενός νέου προϊόντος είναι ένα από τα βασικότερα και σημαντικότερα εφόδια για κάθε εταιρεία που επιθυμεί να παρακινήσει κάθε αποδέκτη να αγοράσει το διαφημιζόμενο προϊόν της. Πολλάκις οι εταιρείες πιάνονται να καταφεύγουν ακόμη και σε αθέμιτες –παραπλανητικές μεθόδους, όπως έπραξε και η OnePlus που “πιάστηκε” από την ομάδα των XDA Developers να κλέβει στα benchmarks αποτελέσματα που αφορούν στην multi-core απόδοση του OnePlus 5.
Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες τρόποι για να εξαπατηθεί κανείς, ωστόσο η έρευνα που έκανε η συγκεκριμένα ομάδα προγραμματιστών, τους βοήθησε στο να αντιληφθούν εγκαίρως τον μηχανισμό με τον οποίο η OnePlus μπορούσε να τροποποιεί τα νούμερα και να δείχνει στα σύνθετα benchmarks υψηλές βαθμολογίες απόδοσης για την νέα τους συσκευή που χρησιμοποιεί το SoC Snapdragon 835. Μεταξύ των πολλών λεπτομερειών που αναφέρθηκαν, ειπώθηκε πως ο εν λόγω μηχανισμός διατηρεί τέσσερις από τους οκτώ πυρήνες της CPU του Snapdragon 835 συνεχώς στην μέγιστη συχνότητα των 1,9 GHz, χωρίς την απαιτούμενη μείωση της ταχύτητας που συμβαίνει σύμφωνα με το παρατεταμένο φορτίο. Άρα τα αποτελέσματα δοκιμών με το τι μπορεί να καταφέρει σε θέμα ισχύος η συσκευή κατά την καθημερινή χρήση, είναι δύο στοιχεία που δεν συμφωνούν.
Είναι ενδιαφέρον ότι σε τεστ μετρήσεων αποκλειστικά και μόνο για την δύναμη της CPU, όπως το Geekbench, το OnePlus 5 με έναν σταθερό ρυθμό διατηρεί και μια σταθερή αύξηση της θερμοκρασίας.
Στα τεστ που συμμετείχε ως τώρα το νέο OnePlus 5, ήταν τα εξής:
- AnTuTu (com.antutu.benchmark.full)
- Androbench (com.andromeda.androbench2)
- Geekbench 4 (com.primatelabs.geekbench)
- GFXBench (com.glbenchmark.glbenchmark27)
- Quadrant (com.aurorasoftworks.quadrant.ui.standard)
- Nenamark 2 (se.nena.nenamark2)
- Vellamo (com.quicinc.vellamo)
Η OnePlus δηλώνει πως μονάχα με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει η σωστή εκτίμηση για την μέγιστη απόδοση του νέου της τηλεφώνου και δεν παραποιεί τίποτα.
[via]