Ούτε μια στιγμή δεν μπόρεσε να διαψεύσει κανείς την κοινή άποψη του πλήθους πως η πτυσσόμενη τεχνολογία οθόνης θα εξελιχθεί γρήγορα ως το πιο εκρηκτικό τεχνολογικό “καυτό θέμα” του 2019. Όλοι οι κατασκευαστές του χώρου φαίνεται να εργάζονται πάνω σε μια τέτοια ιδέα αυτή τη στιγμή και ενώ η συγκεκριμένη τεχνολογία εξακολουθεί να έχει τους περιορισμούς της, όπως αποδεικνύεται από τις πρώτες συσκευές που έχουμε δει μέσω διαρροών, σύντομα θα υπάρξουν αρκετές επιλογές στο εμπόριο και η διαφημιστική εκστρατεία για αυτά τα τηλέφωνα έχει ξεκινήσει για τα καλά.
Το MWC 2019 σίγουρα θα είναι η μεγάλη ευκαιρία για “παίκτες” όπως η Samsung, η Huawei, η LG και η Xiaomi να προσεγγίσουν το θέμα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και θα αναδείξουν συσκευές. Εν τω μεταξύ, η περίφημη εταιρεία από το Cupertino φαίνεται να λαμβάνει το χρόνο της για να αξιολογήσει την κατάσταση. Όπως και στις προηγούμενες φήμες και σχόλια που αφορούν την βιομηχανία, η Apple προγραμματίζει την πρώτη πτυσσόμενη συσκευή της για το 2020. Υποτίθεται ότι ολοκληρώνεται με μια “διαφορετική προσέγγιση”.
Λοιπόν, το “innie vs outie” αναδιπλώνεται, όπως πολλοί έχουν προτείνει. Μια πολύ πρόσφατη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας ή μάλλον συνέχιση ενός πρωτότυπου εγγράφου από το 2011, που αργότερα ενημερώθηκε το 2016, τώρα διαθέτει περισσότερα ενδιαφέροντα διαγράμματα. Αυτά πάντοτε περιγράφουν κάθε δυνατό τρόπο όπου μια αναδιπλούμενη οθόνη θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε μια συσκευή και να λειτουργήσει μηχανικά.
Το πρώτο ζευγάρι των εικόνων δείχνει ένα υπερβολικά φιλόδοξο σχέδιο, δεδομένου ότι η τρέχουσα πτυσσόμενη τεχνολογία πάνελ δεν μπορεί να έρθει κοντά σε τέτοιες ακραίες γωνίες και καμπύλες μικρής διαμέτρου.
Αυτό που είναι πολύ πιο πιθανό να διαλέξει η Apple είναι ένας ελαφρώς αδέξιος βρόχος, παρόμοιος με αυτόν του σχήματος 9. Φυσικά με αυτή την κλίση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να καταλήξετε σε μια συσκευή με ατελή μορφή κλεισίματος.

Το τύλιγμα της οθόνης γύρω από το εξωτερικό της υπόλοιπης συσκευής είναι μια προφανής λύση. Φαίνεται να είναι η προσέγγιση που οι πιο πρώιμοι υιοθετητές μεταξύ των κατασκευαστών τηλεφώνων κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Εδώ έχουμε το σχέδιο μεντεσέδων που αρχίζει να μπαίνει πραγματικά στο παιχνίδι. Μπορείτε πραγματικά να επιτύχετε αρκετά ενδιαφέρουσα τοποθέτηση εξαρτημάτων μέσω μιας διάταξης πολλαπλών συνδέσμων.
Στη συνέχεια, υπάρχει η ακόμη πιο ενδιαφέρουσα δυνατότητα χρήσης διαφόρων πάχους και ευελιξίας μεντεσέδων που συνδέουν τις αρθρώσεις.
Η Apple φαίνεται να περιλαμβάνει αρκετά σχέδια “roll-up” και τάσεις που βασίζονται είτε στη συγκράτηση ενός πάνελ στη θέση του είτε στην μετατόπιση του με ελεγχόμενο τρόπο, είτε είναι ολίσθηση είτε κύλιση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία από το Cupertino δεν περιορίζεται σε δύο τμήματα εμφάνισης. Μερικά σχέδια δείχνουν σαφώς τρία τμήματα.
[via]