Απόλυτα εξαρτημένοι από το smartphone τους κι από το mobile internet είναι οι νέοι ηλικίας 13-22 ετών. Η αποκαλούμενη και ως “Γενιά Ζ” ή “Generation Z” όχι μόνο είναι “δεμένη” με το κινητό τηλέφωνο σε βαθμό εξάρτησης, αλλά έχει υψηλές απαιτήσεις από τις υπηρεσίες που λαμβάνει μέσω του smartphone και από την ποιότητα της σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Νέα παγκόσμια έρευνα από την εταιρεία CommScope επιβεβαιώνει αυτήν, ακριβώς, την εξάρτηση των νέων ανθρώπων από την τεχνολογία και ειδικότερα από τα smartphones. Ένα από τα βασικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι, οι νέοι στις ηλικίες μεταξύ 13 και 22 ετών, ελέγχουν τις συσκευές τους κάθε τρία λεπτά κατά μέσο όρο.
Από τα ευρήματα της έρευνας της CommScope, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.000 ανθρώπων σε οκτώ μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, προκύπτει ότι οι νέοι αυτών των ηλικιών, εκτός από το ότι ελέγχουν συνεχώς το τηλέφωνο τους, μοιράζονται εμπειρίες σε απευθείας σύνδεση – οι οποίες, μάλιστα, δεν πιστεύουν ότι παραμένουν απαραίτητα ιδιωτικές – ενώ η πιο δημοφιλής φιλοδοξία σταδιοδρομίας τους είναι να εξελιχθούν σε διάσημους YouTubers.
“Οι νέες τάσεις και χρήσεις της τεχνολογίας έχουν, ήδη, μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνία, ανοίγοντας το δρόμο για σημαντικές κοινωνικές, πολιτικές και τεχνολογικές αλλαγές. Η τεχνολογία αλλάζει το πώς ζούμε, πώς δουλεύουμε και πως χαλαρώνουμε”, αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας της CommScope.
Από την έρευνα προκύπτει, για παράδειγμα, ότι για τη λεγόμενη “γενιά Ζ” η κατανάλωση περιεχομένου έχει μετακινηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στο video on demand. “Οι σημερινοί έφηβοι βρίσκουν την ιδέα να παρακολουθούν περιεχόμενο βίντεο, όταν αυτό μεταδίδεται και όχι όποτε το θέλουν, να είναι τόσο αναχρονιστική, όσο το να στέλνουν ένα τηλεγράφημα”, σημειώνει η έρευνα.
Generation Z
Όπως είναι αναμενόμενο, οι αυξημένες απαιτήσεις των σημερινών εφήβων από την τεχνολογία δημιουργούν αυξημένη ζήτηση για δεδομένα και άρα αυξημένες ανάγκες για υψηλή ποιότητα δικτύων. Η έρευνα, για παράδειγμα, διαπιστώνει ότι το 60% των νέων ηλικίας 13-22 ετών δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα application ή να επισκεφθεί ένα site, αν το download είναι αργό. Στο μεταξύ, τα 2/3 δηλώνουν θετικά στις αγορές μέσω των social media. Να σημειωθεί ότι, σήμερα, οι εκπρόσωποι της Generation Z αντιπροσωπεύουν το 25% της παγκόσμιας αγοραστικής δύναμης, ποσοστό που αναμένεται να φτάσει το 40% την επόμενη δεκαετία.
Σύμφωνα με την έρευνα, τέλος, οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν πιο συχνά οι νέοι ηλικίας 13 έως 22 ετών, είναι το YouTube, με το WhatsApp να ακολουθεί, το Facebook να έπεται, το Instagram να βρίσκεται στην τέταρτη θέση και το Twitter στην πέμπτη.
[via]