Υπολογίζεται ότι έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που ο εκτελεστικός διευθυντής της Xiaomi, Wang Xian, δήλωσε ότι η εταιρεία του ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ για να μπορέσουν να εισχωρήσουν και στην εκεί αγορά εντός των επόμενων δύο ετών. Ένα μικρό βοήθημα που μπορεί να έχει η εταιρεία για να αντέξει αυτό το βαρύ οικονομικό φορτίου που απαιτεί μια τέτοια κίνηση είναι να κάνει αρχικά μια δημόσια εγγραφή IPO ώστε να αυξήσει τα 100 δις. δολάρια. Μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, ο κατασκευαστής συγκέντρωσε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε συμφωνία που αποτίμησε την επιχείρηση στα 45 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόλις το προηγούμενο έτος, το 2013, η επιχείρηση είχε αποτίμηση σχεδόν 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το περασμένο έτος ήταν μια πολύ ευνοϊκή περίοδος για την Xiaomi μετά από ένα πραγματικά δύσκολο 2016 και η επέκτασή της στην Ινδία αποδείχθηκε μια τέλεια στρατηγική κίνηση και μάλιστα τα δικά της τηλέφωνα εκεί αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή για αρκετούς. Η Xiaomi και η Samsung αγωνίζονται σήμερα για να δουν ποιος από τους δύο θα έχει το υψηλότερο μερίδιο αγοράς στην Ινδία.
Πόσο μεγάλη ανάκαμψη έκανε η Xiaomi το 2017; Η εταιρεία είχε έσοδα περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η Xiaomi ανακοίνωσε ότι έχει προσλάβει εταιρείες επενδύσεων τραπεζών Morgan Stanley και Goldman Sachs για να βοηθήσει στην αναδοχή. Το ζεύγος θα συνεργαστεί μαζί με την Credit Suisse Group AG και τη Deutsche Bank AG για να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Xiaomi σκέφτεται να προσθέσει κάποιες κινεζικές εταιρείες επενδυτικών τραπεζών.
Στην χώρα της, η Xiaomi έχασε μερίδιο αγοράς από αντιπάλους όπως την Lenovo, Oppo και Vivo, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία να αλλάξει τη μέθοδο διανομής και πέρα από τις Online πωλήσεις, η Xiaomi άνοιξε πολλά φυσικά της καταστήματα και έως το 2019 θα έχει ενεργά 1.000 Mi Stores. Ορισμένα από τα χρήματα που θα συγκεντρώσει από την IPO θα βοηθήσουν πιθανότατα το έργο της αυτό.
[via]