Aπό τότε που βγήκε στην αγορά το Microsoft Band 2 το 2015, η εταιρεία ως επί το πλείστον απέχει από το όλο παιχνίδι με τις wearable συσκευές.Τούτη η συσκευή είχε εντυπωσιακή τεχνολογία, επιτρέποντας π.χ. την παρακολούθηση της μέγιστης ποσότητας οξυγόνου. Ξεκάθαρα, η Microsoft δεν είναι τόση ξένη ως προς πειραματισμό όταν πρόκειται για τέτοιες συσκευές και ένα πρόσφατο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, μας αφήνει να υποθέσουμε πως η εταιρεία ετοιμάζει συσκευή με περισσότερες λειτουργίες.
Το εν λόγω έγγραφο, απλά με τίτλο “WEARABLEDEVICE” κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2017, αλλά έχει δημοσιευθεί επίσημα τώρα από την USPTO. Όπως κάθε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, φέρει ένα μακροσκελές κείμενο με αρκετές ασάφειες, αλλά και πάλι ακούγεται πολύ εντυπωσιακή συσκευή.
Προφανώς, στην καρδιά της συσκευής υπάρχει μια σειρά ενεργοποιητών, ενδεχομένως τοποθετημένων κατά τρόπο που να επιτρέπει προσαρμογές στη θέση τους. Σε συνεργασία με εξειδικευμένους αισθητήρες, ο σκοπός τους θα είναι να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τη μείωση ή τη σταθεροποίηση της ακούσιας κίνησης σε ένα παρακείμενο τμήμα ή ακόμα και ολόκληρο το άκρο. Ακολουθεί ένα σχετικό απόσπασμα από το έγγραφο.

Εάν εφαρμοστεί σωστά, αυτό μοιάζει με ένα σημαντικό εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον και πολλών άλλων καταστάσεων. Η ανάγνωση περαιτέρω στο κείμενο αποκαλύπτει επίσης τις φιλοδοξίες να καταστεί η μπαταρία της συσκευής αρκετά αποδοτική ώστε να επιτρέπει μια πλήρη ημέρα λειτουργίας με μία μόνο φόρτιση. Επίσης, υπάρχουν πολλές αναφορές για πρωτόκολλα επικοινωνίας, όπως Wi-Fi και Bluetooth, καθώς και εφαρμογές για smartphone.
[via]