Βγήκε ελεύθερα στην επιφάνεια ένα νέο βίντεο της Apple που εξηγεί ορισμένα πράγματα σχετικά με τους δημιουργούς εφαρμογών και στο να πείσουν τους υπολοίπους ότι για να προχωρήσουν πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο μοντέλο συνδρομής. Το βίντεο περιλαμβάνει συνεντεύξεις με προγραμματιστές που δημιούργησαν εφαρμογές όπως το Elevate, Dropbox, Bumble και Calm. Η κοινό γραμμή αυτών είναι ότι όλοι οι προγραμματιστές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους καταναλωτές σε συνδρομητική βάση βοηθά τους πελάτες να αποκτήσουν μια καλύτερη “εμπειρία του καταναλωτή”.
Μια εφαρμογή που παρέχει μια καλή υπηρεσία πιθανότατα θα φέρει στα ταμεία τους πολύ περισσότερα χρήματα, ζητώντας από τους χρήστες να πληρώνουν ένα τέλος συνδρομής κάθε μήνα, αντί να τους χρεώνουν μια πληρωμή εφάπαξ. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο αμοιβής συνδρομής επιτρέπεται στον δημιουργού του έργου να προσελκύσει πιθανούς πελάτες που είναι διατεθειμένου να πληρώνουν και για αρχή τους επιτρέπουν μια δωρεάν δοκιμή. Εκείνοι που δοκιμάζουν μια εφαρμογή δωρεάν εάν τους αρέσει θα πληρώσουν μηνιαία συνδρομή για να συνεχίσουν να τη χρησιμοποιούν.
Το βίντεο που κυκλοφόρησε από την Apple έρχεται μετά από μια είδηση που κοινοποιήθηκε τον περασμένο μήνα σχετικά με μια μυστική συνάντηση της Apple που φέρεται ότι είχε με 30 προγραμματιστές στη Νέα Υόρκη πέρυσι. Αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2017 και κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Apple συζήτησε αυτό που είναι εσωτερικά γνωστό ως ” Subscription 2.0″. Αυτή η πρωτοβουλία προσπαθεί να κάνει τους προγραμματιστές να αλλάξουν την τιμολόγηση βάσει συνδρομής για τις εφαρμογές τους.
Και όπως ίσως υποψιαστήκατε, υπάρχει όφελος και για την Apple. Παρόμοια με την περικοπή κατά 30% που λαμβάνει για μια εφάπαξ πληρωμή, η Apple παίρνει το 30% των εσόδων συνδρομής για την πρώτη χρήση μιας εφαρμογής. Ωστόσο, λαμβάνει επίσης το 15% των εσόδων συνδρομής για τα επόμενα έτη. Αυτό βοηθά την Apple να λαμβάνει συνεχώς έσοδα και μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου της να φτάσει τα 50 δισ. δολάρια σε έσοδα από υπηρεσίες μέχρι το 2021.
[via]