Κατηγορίες εξαπολύει η Realme εναντίον της Xiaomi, ισχυριζόμενη πως “πετάει λάσπη μέσω των social media”. Αυτή η δήλωση ήρθε ως απάντηση σε ένα tweet από τον αντιπρόεδρο της Xiaomi, Manu Kumar Jain, ο οποίος αποκάλεσε την Realme ως μια εταιρεία που αντιγράφει συνεχώς και αναφέρθηκε στην εισαγωγή διαφημίσεων στο λειτουργικό του σύστημα, που το MIUI της Xiaomi έχει εδώ και χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος της Realme, Madhav Sheth, δήλωσε ότι “δεν ταιριάζει στα εμπορικά σήματα να μειώνουν την εταιρική δεοντολογία τους και να πετάνε λάσπες στα κοινωνικά μέσα … Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στους χρήστες μας την καλύτερη εμπειρία και η Realme θα προτιμούσε να επικεντρωθεί σε αυτό”. Εκ νέου όμως έχουμε μια κλιμάκωση της όλης κατάστασης από πλευράς C Manmohan, τον διευθυντής της θυγατρικής της Xiaomi, Poco, , ο οποίος είπε στην Realme να σταματήσει την διάλεξη και να σκεφτεί μερικές πρωτότυπες ιδέες για να σταματήσει τις πτωτικές πωλήσεις!
Το όλο σκηνικό με τις επιθέσεις των εταιρειών μεταξύ τους, δημιουργήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα στο Twitter με τον Jain να γράφει: “Αστείο! Μια μάρκα κλώνος μας κοροιδεύει. Αργότερα αυτή η μάρκα φέρνει διαφημίσεις και μερικοί πελάτες ξεκινούν να μας κατηγορούν. Οι περισσότερες μάρκες προωθούν τις διαφημίσεις, αλλά μόνο η Xiaomi το κάνει τέλεια. Γιατί είμαστε διαφανείς σχετικά με το επιχειρηματικό μας μοντέλο. Αν κάποιος δημοσιογράφος θέλει να καταλάβει την επιχείρησή μας στο διαδίκτυο, είμαι στην ευχάριστη θέση να μιλήσω!”
Οι χρήστες στο Twitter επισημάνουν στην Realme πως η POCO, μια μάρκα που πρόσφατα απομακρύνθηκε από την Xiaomi ως μια αυτόνομη οντότητα, αντιγράφει την επωνυμία της “X2” από τη σειρά “Realtime” της σειράς Realme και τον όρο “Smooth AF” από την OnePlus για την επερχόμενη προσφορά του POCO X2 smartphone. Ο Szymon Kopec, ο πρώην διευθυντής προϊόντων της OnePlus, είχε ζητήσει εξηγήσεις από την POCO για τη χρήση του συγκεκριμένου σλόγκαν.
Ένας χρήστης που πραγματικά ήθελε να μάθει τη γνώμη έχει σχηματίσει για το όλο θέμα ο CEO της Realme, τον ρώτησε ευθέως τι έχει να πει και ο συγκεκριμένος κύριος πρόσθεσε: “αναρωτιέμαι γιατί η Apple και η OnePlus δεν μήνυαν ούτε κατηγορούσαν την πρώτη εταιρεία copycat στον κόσμο.” Αυτό το “copycat” αναφέρεται στην Xiaomi που “εμπνέεται” από την Apple από την άποψη σχεδιασμού smartphones, τη διάταξη των καταστημάτων λιανικής πώλησης κλπ. Στην πραγματικότητα, η Xiaomi ήταν γνωστή ως η “Apple της Κίνας” στα πρώτα της χρόνια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Realme απάντησε στην ερώτηση λέγοντας: “Μια πραγματική καινοτόμος εταιρείας και ηγέτης της αγοράς δεν θα συμπεριφερθεί έτσι. Η βασική αξιοπρέπεια και η ηθική θα πρέπει να διατηρηθούν ανεξάρτητα από το πόσο ανασφαλείς είστε για την ανάπτυξη του ανταγωνιστή σας … Θα επικεντρωθούμε στο να κάνουμε την # realme το καλύτερο brand το 2020. Το υπόλοιπο είναι επιλογή τους, δεν μας ενδιαφέρουν “.
Σε αυτό, ο C Manmohan από την POCO είπε: “Ωραία! Μια πραγματική μάρκα #CopyCat που αντιγράφει σχεδόν τα πάντα δίνει μια συμβουλή. Αντί για συμβουλές, ίσως προσπαθήστε να σκεφτείτε κάποιες πρωτότυπες ιδέες για να σταματήσετε την πτώση των πωλήσεων. Γιατί πρέπει να ανησυχεί κάποιος για μια μάρκα που μειώθηκε κατά 50% το τελευταίο τρίμηνο;”
[via]