Τρόμαξε ο κόσμος με τις ανεπιθύμητες πυρκαγιές μπαταριών του Samsung Galaxy Note 7 και έπειτα από μελέτες και πειράματα, κάποιοι ερευνητές κατέληξαν στην δημιουργία μιας έκδοσης μπαταρίας ιόντων λιθίου που ισχυρίζονται ότι δεν θα πιάσει φωτιά.
Η τυπική μπαταρία ιόντων λιθίου έχει δύο ηλεκτρόδια που χωρίζονται από ένα λεπτό κομμάτι πλαστικό. Εάν το πλαστικό αυτό αποτύχει για κάποιο λόγο και τα δύο ηλεκτρόδια έρθουν σε επαφή, ο υγρός ηλεκτρολύτης στο κελί μπορεί να πιάσει φωτιά. Αλλά η ανάμειξη ενός πρόσθετου διοξειδίου του πυριτίου στους επιτρέπει στο υγρό να γίνει σκληρότερο κατά την πρόσκρουση, εμποδίζοντας έτσι τα ηλεκτρόδια να συναντηθούν. Αυτό απομακρύνει την πιθανότητα να πιάσει φωτιά η μπαταρία.
Ο Gabriel Veith της Ph.D, ένας από τους ερευνητές που εργάζονται για την εξέλιξη της τεχνολογίας μπαταριών, λέει ότι ο τελικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου που θα συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα και όταν μέρος της μπαταρίας έχει υποστεί βλάβη. Τελικά, αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να καταλήξει μέσα σε μπαταρίες ιόντων λιθίου που τροφοδοτούν τα smartphones, βοηθώντας τα να γίνουν ασφαλέστερα. Οι ερευνητές, ωστόσο, βλέπουν αυτή την τεχνολογία να χρησιμοποιείται αρχικά για μπαταρίες σε Drone’s.
[via]
“Τρόμαξε ο κόσμος με τις ανεπιθύμητες πυρκαγιές μπαταριών του Samsung Galaxy Note 9”. Του Note 7 θέλετε να πείτε.
“Τρόμαξε ο κόσμος με τις ανεπιθύμητες πυρκαγιές μπαταριών του Samsung Galaxy Note 9”. Του Note 7 θέλετε να πείτε.