Άνοιξε τα χαρτιά τους ο αντιπρόεδρο Lixin Cheng της ZTE στην διεθνή φετινή έκθεση CES και ανέφερε πως η εταιρεία του σκοπεύει να ξεκινήσει ένα smartphone με ταχύτερες δυνατότητες internet 5G σε περίπου ένα χρόνο. Η συσκευή θα εισαχθεί πρώτα στις ΗΠΑ στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 209 σύμφωνα με δηλώσεις του Cheng σε συνέντευξή του στο Bloomberg News. Τα σχέδιά τους αν αλλάξουν αυτό θα οφείλεται στην διαθεσιμότητα των δικτύων 5ης γενιάς και σε μεταβολές ως προς την παράδοση τέτοιων chipsets. O ίδιος κύριος είπε επίσης ότι η εταιρεία ίσως κατασκευάσει κι ένα 5G tablet ή έναν ασύρματο διανομέα διαδικτύου για σπίτια.
Η ΑΤ&Τ είναι από τους λίγους παρόχους που ανακοίνωσε εδώ και εβδομάδας πως σχεδιάσει να ξεκινήσει δοκιμές υπηρεσιών 5G σε αρκετές πόλεις από φέτος, ενώ η Qualcomm είπε ότι έχει κλείσει συμφωνίες με αρκετές εταιρείες για να τους παρέχει νέα chipsets με ταχύτερη ασύρματη συνδεσιμότητα.
Ορισμένοι φορείς όπως η AT&T ανακοίνωσαν ήδη τα σχέδιά τους για δοκιμή υπηρεσιών 5G σε περίπου 12 πόλεις. Η Qualcomm εργάζεται ήδη πάνω σε 5G chips που θα ενσωματωθούν σε συσκευές. Φυσικά, για να επιτύχει η ZTE τα σχέδιά της, χρειάζεται και τους φορείς και τα chips της Qualcomm.
Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα για την ZTE, πέρυσι στην εταιρεία επιβλήθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ πρόστιμο ύψους 1,2 δις. δολαρίων για παράνομη πώληση τεχνολογιών στο Ιράν, ενώ η Huawei είχε επίσης επιπτώσεις στην συμφωνία της με την AT&T αυτήν την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η ομάδα του, η ZTE δεν είναι σημαντικός παράγοντας στην παγκόσμια αγορά αφού έχει μερίδιο αγοράς μόλις 2,1% για το τρίτο τρίμηνο του 2017. Ωστόσο, η εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των κινεζικών κατασκευαστών τηλεφώνων που πιέζουν να ανταγωνιστούν με την Apple και τη Samsung παγκοσμίως. Εάν στην πραγματικότητα κυκλοφορήσει από την ZTE ένα smartphone 5G στις αρχές του 2019, είναι πιθανόν ότι η εταιρεία θα αυξήσει κατά πολύ το μερίδιό της και ενδεχομένως να αποτελέσει μια νέα “απειλεί” στην παγκόσμια αγορά.
[via]
Comments 1