Πηγαίνοντας αρκετούς μήνες πίσω και ειδικότερα στον μήνα Φεβρουάριο του 2017, δηλαδή 7 μήνες πριν δούμε την Apple να αποκαλύπτει το iPhone X, εκείνη την εποχή ο Ming-Chi Kuo διέδιδε φήμες πως η εμπρόσθια κάμερα σε αυτό το μοντέλο που αναφερόταν ο ίδιος και προοριζόταν τελικά για το iPhone 8 ήταν ότι πιο επαναστατικό θα βλέπαμε και ο αναλυτής είχε δίκιο. Φυσικά, μέχρι τώρα αναγνωρίζουμε ότι ο αναλυτής μιλούσε για την κάμερα TrueDepth, η οποία βοηθά στην αναγνώριση του προσώπου. Η Apple θεώρησε αυτή την δυνατότητα να είναι τόσο επιτυχημένη, ώστε να θελήσει να τοποθετήσει αυτό το χαρακτηριστικό και στα τρία νέα μοντέλα 2018 για να τροφοδοτούν την κάμερα TrueDepth και να χρησιμοποιούν Face ID αντί για Touch ID για να ξεκλειδώσουν τη συσκευή και για επαλήθευση ταυτότητας.
Η επιτυχία της χρήσης τεχνολογίας τρισδιάστατης σάρωσης με λέιζερ επιφανειακής εκπομπής (VCSEL) της Apple, έχει ως αποτέλεσμα οι βιομηχανικές πηγές να αναμένουν αύξηση της ζήτησης για εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτών των μονάδων. Αυτό είναι καλό για τις εταιρείες που συμμετέχουν στην παραγωγή τέτοιων εξαρτημάτων που ξεκινούν μόλις το επόμενο έτος. Οι προμηθευτές αυτών των εξαρτημάτων ανυπομονούν το 2019 και το 2020 όπου περιμένουν τις επιχειρήσεις από τους κατασκευαστές τηλεφώνων Android να απογειώνονται τόσο που δεν θα πιστεύει κανένας.
Επιπλέον, υπάρχει αναφορά ότι η Apple θα έχει μια κάμερα που για πίσω με δυνατότητες 3D σάρωσης ξεκινώντας από τα μοντέλα iPhone 2019 και αυτό θα επέτρεπε στην Apple να προσφέρει περισσότερες εφαρμογές AR από ότι σήμερα. Σε αντίθεση με την κάμερα TrueDepth, η οποία χρησιμοποιεί δομημένο φως για να προβάλει εικόνες σε ένα πρόσωπο για να κατασκευάσει ένα χάρτη βάθους, φήμες λένε ότι η Apple θα καταφύγει στη χρήση της τεχνολογίας Time of Flight για μια πίσω τρισδιάστατη κάμερα σάρωσης. Το “TOF” μετρά την ταχύτητα με την οποία αναβοσβήνουν τα σήματα λέιζερ στον αποστολέα για να δημιουργήσουν έναν τρισδιάστατο χάρτη.
[via]