Στις 15 Αυγούστου η Google λόγω ενός ζητήματος χρειάστηκε να επικοινωνήσει με την Epic Games και τον developer του παιχνιδιού Fortnite. Κάπως τυχαία ανακαλύφθηκε ένα ελάττωμα στο Android κατόπιν εγκατάσταση του Fortnite που απαιτούσε την αποστολή μιας ενημερωμένης έκδοσης του κώδικα. Πόσο σοβαρό ήταν όλο αυτό; Σκεφτείτε ότι με το πρόγραμμα εγκατάστασης του Fortnite που έμπαινε σε ένα Android smartphone, μια εφαρμογή malicioius θα μπορούσε να εγκατασταθεί στη συσκευή και να δώσει την ελεύθερη είσοδο σε χάκερ.
Η Google έδωσε ακόμη στην Epic ένα βίντεο που έδειξε ότι το Fortnite είναι εγκατεστημένο σε μια συσκευή Samsung χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης Fortnite. Όταν το παιχνίδι άνοιγε, ξεκινούσε παράλληλα μια κακόβουλη εφαρμογή αντί του παιχνιδιού. Σύμφωνα με το Google Issue Tracker, επιτρεπόταν η εγκατάσταση ψεύτικων APK σε ένα τηλέφωνο Android, εφόσον έφεραν μόνο το το όνομα πακέτου com.epicgames.fortnite.
Στις 17 Αυγούστου, η Epic έσπρωξε την έκδοση 2.1 του προγράμματος εγκαταστάτης Fortnite, η οποία επέλυσε την ευπάθεια αλλάζοντας τον κατάλογο αποθήκευσης APK από εξωτερικό σε εσωτερικό. Η Epic ζήτησε μια περίοδο 90 ημερών πριν αποκαλύψει τι συνέβη πίσω από τα προβλήματα αυτά.
Όπως σας είπαμε προηγουμένως, προκειμένου να εξοικονομήσετε το 30% μείωσης των εσόδων που θα έπρεπε να πληρώσει η Google για να έχει το Fortnite στο Play Store, η Epic αποφάσισε να έχει διαθέσει το δικό της πρόγραμμα εγκατάσταση για τους Android χρήστες. Φαίνεται όμως πως η Google μπορεί να είχε τώρα την ευκαιρία να καταγράψει τελικά το παιχνίδι.
[via]