Η κίνηση της Huawei να φτιάξει ένα νέο sub-brand, την Honor ήταν αρκετά έξυπνη. Τόσο που την ακολούθησε και η Xiaomi με τη Redmi. Και στις δύο περιπτώσεις, οι μεγάλες μπράντες – δηλαδή Huawei και Xiaomi- κυκλοφορούν ας πούμε τις “καλές συσκευές” τα sub brands δηλαδή η Honor και η Redmi, κυκλοφορούν τις value for money συσκευές.
Σε πολλές περιπτώσεις ωστόσο υπάρχει overlapping μεταξύ της βασικής brand και του sub brand. Για παράδειγμα το Honor 20 που είχα στα χέρια μου και δοκίμαζα θα μπορούσα σίγουρα να το προτείνω σε κάποιον αντί για το Huawei P30 Lite, βέβαια για να είμαι δίκαιος η καθεμία από τις συσκευές έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της.
Όσον αφορά το design και την ποιότητα κατασκευής το Honor 20 μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Στιβαρή κατασκευή από γυαλί και αλουμίνιο, κομψό και λεπτό. Στο πίσω μέρος βρίσκει κάποιος τις κάμερες ενώ το δακτυλικό αποτύπωμα βρίσκεται στο πλάι, ενώ η οθόνη έρχεται με punch hole camera όπως έχουμε δει σε διάφορες συσκευές από το P30 μέχρι το Samsung Galaxy s10.
Στο κομμάτι των χαρακτηριστικών, ας δούμε αρχικά τους αριθμούς:
Μπαταρία με ολοήμερη αντοχή 3750mAh
SuperCharge της HONOR των 22.5W: Φορτίζει την μπαταρία στο 50% σε 30 λεπτά
Επεξεργαστής 7nm Kirin 980 AI με Dual-NPU
Magic UI 2.1 (συμβατό με Android 9)
Πλαϊνός αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος
128GB ROM6GB RAM
Οθόνη 6.26” HONOR FullView, 2340p x 1080p
16.7 εκατομμύρια χρώματα, 412 PPI
Αναλογία οθόνης / συσκευής 91.7%
Wireless Δίκτυο
4G LTE TDD: B38/B40/B41(2545-2655MHz)
4G LTE FDD: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B18/B19/B20/B26/B28
3G WCDMA: B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
2G GSM: B2/B3/B5/B8
GPS
GPS/AGPS/Glonass/BeiDou/
Galileo/QZSS
Συνδεσιμότητα
Wi-Fi 2.4GHz: 802.11 b/g/n, MIMO
Wi-Fi 5GHz: 802.11 a/n/ac
Bluetooth BT5.0
USB 2.0
Όπως και σε κάθε review έτσι και σε αυτό βλέπουμε τα χαρακτηριστικά και εξετάζουμε πως αυτά απέδωσαν σε πραγματική χρήση στην πραγματική ζωή. Η αλήθεια είναι πως το Honor 20 άφησε πολύ θετική εντύπωση και στην ταχύτητα και στη διάρκεια της μπαταρίας και φυσικά στις κάμερες. Εκτός από μια-δυο στιγμές που κατάλαβα ότι δεν έχω στα χέρια μου κάποια ναυαρχίδα, τον υπόλοιπο χρόνο χρήσης έκανα ότι ήθελα άνετα, e-mail, τηλέφωνα, videos, browsing στο internet, συγγραφή άρθρων και βέβαια φωτογραφίες.
Στο κομμάτι της κάμερας τώρα, αυτά είναι τα αναλυτικά τα χαρακτηριστικά.
ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΚΑΜΕΡΑ:
Κάμερα Selfie 32MP
•Διάφραγμα f/2.0
•Φωτισμός 3D Portrait
ΠΙΣΩ ΚΑΜΕΡΑ (Τετραπλή Κάμερα 48MP AI):
Κυρίως Κάμερα 48MP (Sony IMX586)
•Διάφραγμα f/1.8
•Λειτουργία AI Ultra Clarity
•Μεγάλος αισθητήρας ½ ίντσας
•4 σε 1 Συγχώνευση φωτός (από 1.6μm πίξελ)
•Σταθεροποιητής εικόνας ΑΙ (AIS)
•Λειτουργία Super Night AIS
Κάμερα 16MP Υπέρ Ευρείας Λήψης
•Διάφραγμα f/2.2
•Υπέρ ευρεία λήψη 117ο
•Υποστηρίζει διόρθωση παραμόρφωσης
Κάμερα 2MP Βοήθεια Βάθους
•Διάφραγμα f/2.4, εφέ μποκέ
Κάμερα Macro 2MP
•Διάφραγμα f/2.4, μακροφωτογραφία από τα 4cm
Αρχικά να σας πω ότι στις δοκιμές που έκανα σε σύγκριση με το P30 pro η ποιότητα η ποιότητα των φωτογραφιών to Honor 20 είναι πάρα πολύ καλή τόσο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, φωτογραφίες με ζουμ και βέβαια φωτογραφίες portrait. Αλλά και στο βίντεο δεν τα πήγε άσχημα, μάλιστα το focus tracking που δοκίμασα -το οποίο είναι ένα χαρακτηριστικό που δοκιμάζω σε κάθε συσκευή που έρχεται έρχεται στα χέρια μου- φάνηκε να δουλεύει ικανοποιητικά.
Στο κομμάτι του λογισμικού το Honor 20 έρχεται με Android 9.1 και Magic UI 2.1. Στην πραγματικότητα το Magic UI είναι μία παραλλαγή του EMUI της Huawei. Όπως και στο EMUI έτσι και στο Magic UI έχει κάνει άλματα προόδου, έχει ελαφρύνει κατά πολύ το λειτουργικό της σύστημα και έχει κάνει ένα πολύ καθαρό και ευχάριστο γραφικό περιβάλλον το οποίο μάλιστα στην έκδοση Android 10 και EMUI οι 10 και Magic UI 3, γίνεται ακόμα πιο καθαρό και ακόμα πιο όμορφο.
Το έχω ξαναπεί και σε προηγούμενα reviews πιθανότατα από τους βασικούς λόγους για να πάρει αυτή τη στιγμή κάνεις συσκευές Honor ή Huawei είναι η πρόοδος που έχει γίνει στην υλοποίηση του Android από την κάθε εταιρεία ξεχωριστά.
Εν κατακλείδι το Honor 20 μου άφησε μία πολύ θετική αίσθηση στη χρήση του, είχε όλα τα χαρακτηριστικά που ζητούσα από μία συσκευή, όλα λειτούργησαν άψογα και η κάμερα του ήταν εξαιρετική σε σύγκριση με συσκευές όπως το Samsung s10e το. Ίσως πρότεινα σε κάποιον να πάει σε Honor 20, το οποίο στη σύγκριση απόδοσης τιμής κερδίζει κατά κράτος με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και τιμή.
Στη σύγκριση τώρα μεταξύ μαμάς εταιρείας και Honor, για παράδειγμα με το P30 lite που μπορεί να είναι αντίστοιχο, σίγουρα θα πρότεινα σε κάποιον να πάει σε Honor.
Και μία τελευταία σημείωση που σκέφτομαι εδώ και καιρό – περισσότερο ένας προβληματισμός είναι το πώς θα καταφέρει Honor και Huawei να ισορροπήσουν τις συσκευές τους ώστε καμία κατηγορία και καμία συσκευή να μην κάνει overlap με καμία άλλη. Όταν βγήκαν οι πρώτες συσκευές τα πράγματα ήταν λίγο μπερδεμένα, πλέον φαίνεται πως έχει μπει σε μία καλύτερη ροή ο σχεδιασμός των μοντέλων και φαίνεται πως κάθε εταιρεία και κάθε συσκευή καλύπτει ένα ξεχωριστό και πολύ συγκεκριμένο κομμάτι του καταναλωτικού κοινού. Kudos λοιπόν και στην Huawei και στην Honor!
The Review
Honor 20
Όταν το "παιδί" ξεπερνάει τη "μαμά".
PROS
- Όμορφο Design
- Δυνατές κάμερες
- Πολύ καλή απόδοση
CONS
- -