Οι τρεις κορυφαίοι κατασκευαστές smartphones σε παγκόσμιο κλίμακα κάνουν χρήση ισχυρότατων SoC στα μοντέλα τους, όμως η Samsung και η Huawei παράγουν μόνες τους τα chipsets που εφοδιάζουν τα δικά τους τηλέφωνα/tablets, με την πρώτη να πουλάει και σε άλλες εταιρείες τα SoC’s της, ενώ και η Apple έχει το δικό της line-up επεξεργαστών με την σειρά A.
Tώρα, ο Διευθυντής Προϊόντων της Huawei, Brody Ji, εξήγησε πως τα SoC’s Κirin δεν αποτελεί μια επιχείρηση, αντίθετα η Κινεζική εταιρεία βλέπει πως πρόκειται για ένα εσωτειρκό προιόν που μπορεί να προσφέρει στα smartphones της ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών. Για παράδειγμα τα Mate 20 και Mate 20 Pro της Huawei θα χρησιμοποιούν τον Kirin 980 επόμενης γενιάς που βασίζεται στη νέα διαδικασία κατασκευής των 7nm, προσφέροντας στο smartphone ένα τεράστιο πλεονέκτημα όσον αφορά την απόδοση και την αποδοτικότητα. Όλες οι άλλες συσκευές ναυαρχίδες τείνουν να χρησιμοποιούν τον Snapdragon 845 της Qualcomm αυτή τη στιγμή. Αυτό το SoC, για όσους δεν γνωρίζουν, βασίζεται στην παλαιότερη διαδικασία των 10nm και θα αποτελεί μια καλή πρόταση μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους.
Εκτός από αυτό, αξίζει επίσης να σημειωθεί πως όπως πράττει η Apple, έτσι και η Huawei μπορεί να βελτιστοποιήσει καλύτερα την απόδοση των smartphones της, έχοντας πλήρη έλεγχο του σχεδιασμού τόσο των chipsets όσο και του λογισμικού EMUI.
Εκτός από τις συνολικές εμπειρίες που αποκομίζουν τα chipsets Kirin, δίνουν επίσης στην Huawei πλεονέκτημα όσον αφορά το συνολικό κόστος παραγωγής. Εξάλλου, η εταιρεία δεν χρειάζεται να αποκομίσει κέρδος από τους δικούς της επεξεργαστές, κάτι που τελικά της επιτρέπει να προσφέρει τα smartphones της σε χαμηλότερες τιμές.
[via]