Σάλος προκλήθηκε στην διάρκεια της περασμένης εβδομάδας στον κόσμο των smartphones όταν μεταδόθηκε η είδηση πως τέθηκε μια νέα απαγόρευση εναντίον της Huawei που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση. Η κύρωση που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Donald Trump σταμάτησε ουσιαστικά την κινεζική εταιρεία στην κούρσα για να γίνει η κορυφαία εταιρία smartphone στον κόσμο και ο ηγέτης του δικτύου 5G. Τις σχέσεις τους διέκοψαν έπειτα και άλλες πολλές εταιρείες με την Huawei και μάλιστα το αποκορύφωμα όλων ήταν πως η Google κατάργησε τη Huawei από τον κατάλογο των εταιρειών με άδεια χρήσης του Android. Αυτό τελικά οδήγησε στην απομάκρυνση του Huawei Mate 20 Pro από το πρόγραμμα Android Q Beta.
Τώρα, δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφεραν μια προθεσμία 90 ημερών, η Google υποχώρησε και αυτή. Πλέον, το Huawei Mate 20 Pro έχει γίνει και πάλι μέρος της λίστας smartphones που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα Android Q beta. Αυτό έρχεται αμέσως μετά την αποκατάσταση της κινεζικής επιχείρησης από την SD Association’s και τη Wi-Fi Alliance, και οι δύο θα κάνουν τη ζωή ευκολότερη για τα μελλοντικά smartphones της Huawei. Επίσης, θέτει κάποια αμφιβολία εάν το Android Pie θα είναι η τελευταία έκδοση Android που τρέχει στα smartphones της Huawei. Το ArkOS της Huawei είναι πιθανό να έρθει στα τέλη του 2019.
Παρά το απόλυτο χάος στο οποίο ενεπλάκη η Huawei, τα νέα σχετικά με την επανένταξη της εταιρείας από ορισμένες σημαντικές εταιρείες είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς αυτό το χάος θα μπορούσε εύκολα να εξομαλυνθεί στο μέλλον. Ενώ τοποθετήθηκε στον κατάλογο οντοτήτων ήταν μια κίνηση ως απάντηση στον φόβο ότι η Huawei θα μπορούσε να αναγκαστεί από την κομμουνιστική κινεζική κυβέρνηση να κατασκοπεύσει για λογαριασμό της. Αλλά ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος Donald Trump πρότεινε ότι η Huawei θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επωφεληθεί από μια μελλοντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Με τις δύο εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο, ο Trump θα μπορούσε τελικά να χρησιμοποιήσει την Huawei ως διαπραγματευτικό “νόμισμα” στην Κίνα. Το αμερικανικό δικαστήριο θα μπορούσε να προσφέρει την κατάργηση της Huawei από τον κατάλογο οντοτήτων σε αντάλλαγμα ευνοϊκότερων όρων, ενώ η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την επιχείρηση ως πιόνι για να απαιτήσει από τις ΗΠΑ να αφαιρέσει την εταιρεία πριν να μπορέσει να διαπραγματευτεί.
[via]