Καθώς προσβλέπουμε στο μέλλον, θεωρούμε βέβαιο πως στον κλάδο του εμπορίου υπάρχουν ανάγκες για άμεση επικοινωνία με πολλές χώρες και τα εργαλεία μετάφρασης θα μπορούσαν να αποτελέσουν βασικό εφόδιο για τέτοιους σκοπούς. Αυτή την εβδομάδα, η Google έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την εξάλειψη του γλωσσικού κενού, με ένα νέο χαρακτηριστικό μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο στο Google Translate, το οποίο μπορεί να παρέχει κυλιόμενο κείμενο στη μητρική σας γλώσσα.
Σχετικά με το νέο τους εγχείρημα, η Google είπε: “Από σήμερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google Translate Android για να μεταγράψετε την ομιλία ξένων γλωσσών όπως συμβαίνει. Η Transcribe θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες με υποστήριξη για οποιονδήποτε συνδυασμό των παρακάτω οκτώ γλωσσών: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Χίντι, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Ισπανικά και Ταϊλανδικά. “
Για την όλη δοκιμή, ανοίξτε την εφαρμογή Google Translate στην Android συσκευή σας (βεβαιωθείτε ότι είναι η πιο πρόσφατη έκδοση) και στη συνέχεια πατήστε στο εικονίδιο ” Transcribe” από την αρχική οθόνη. Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε τις γλώσσες προέλευσης και στόχου από τα αναπτυσσόμενα μενού στην κορυφή της οθόνης.
“Μπορείτε να διακόψετε ή να επανεκκινήσετε τη μεταγραφή πιέζοντας το εικονίδιο του μικροφώνου. Μπορείτε επίσης να δείτε την αρχική μεταγραφή, να αλλάξετε το μέγεθος κειμένου ή να επιλέξετε ένα σκοτεινό θέμα στο μενού ρυθμίσεων.”
Δεν είναι τέλειο το νέο χαρακτηριστικό και η Google εργάζεται συνεχώς για να βελτιώσει τα εργαλεία μετάφρασής της, ωστόσο είναι αρκετά ακριβής για να είναι ενδεικτικό στις περισσότερες περιπτώσεις.
Η Google σημειώνει ότι το χαρακτηριστικό λειτουργεί καλύτερα σε ένα ήσυχο περιβάλλον με ένα άτομο που μιλάει κάθε φορά όπως συμβαίνει με τα περισσότερα εργαλεία ομιλίας με χρήση κειμένου.
Το Facebook εργάζεται εδώ και χρόνια για την ανάπτυξη εργαλείων που μπορούν να ανοίξουν το διεθνές εμπόριο και τις χρηματικές συναλλαγές, με στόχο τη μεγιστοποίηση της παρουσίας του σε διάφορες αγορές για να διευκολύνει περισσότερες επιχειρηματικές συναλλαγές. Το 2017, το Facebook ξεκίνησε το εργαλείο “Cross-Border Insights”, το οποίο επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διερευνήσουν εναλλακτικές διεθνείς αγορές στις οποίες ενδέχεται να είναι σε θέση να επεκτείνουν, ενώ βασικός στόχος του προγράμματος κρυπτογραφίας του Facebook ήταν η διευκόλυνση της μεταφοράς κεφαλαίων σε διάφορες περιοχές, με στόχο την οικοδόμηση αυτού σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ηλεκτρονικού εμπορίου.
Αλλά ακόμα και αν το Facebook είναι σε θέση να το κάνει αυτό, το γλωσσικό χάσμα θα παραμείνει μια πρόκληση.
Τα εργαλεία μετάφρασης θα βοηθήσουν και περισσότερους ανθρώπους που χρησιμοποιούν πλέον τη φωνητική αναζήτηση και συνηθίζουν να μιλάνε στις συσκευές τους, άρα είναι το επόμενο στάδιο για την καθιέρωση της παγκόσμιας σύνδεσης.
[via]