Μοναδική η αίσθηση που βίωσαν αρκετοί fans της Apple πριν από περίπου 5 χρόνια όταν κυκλοφόρησε δειλά-δειλά το πρώτο Apple Watch και ίσως τότε η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν ότι η εταιρεία δεν το ονόμασε το iWatch όπως αναμενόταν και αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι μια άλλη εταιρεία με την επωνυμία OMG Electronics είχε υποβάλει αίτηση για το εμπορικό σήμα χρήσης του ονόματος iWatch το 2012, ασχέτως του ότι αυτή η εταιρεία δεν έλαβε την χρηματοδότηση που περίμενε και επομένως δεν διάθεσε στην αγορά ποτέ το δικό της smartwatch.
Κάπως έτσι έγινε το Apple Watch
Ένα άτομο που συμμετέχει στην ανάπτυξη του επόμενου ρολογιού της Apple, είναι ο Imran Chaudhri. Κατά τη διάρκεια των 20 και πλέον χρόνων του στην εταιρεία, τα σχέδια του Chaudhryri χρησιμοποιήθηκαν στα iPhone, iPad, iPod, Apple Watch και AirPods. Τώρα μέσω μιας σειράς tweets, ο ίδιος μοιράστηκε μερικές εικόνες και πληροφορίες για το Apple Watch στη σελίδα του στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο. Για παράδειγμα, αποκάλυψε ότι το πρώτο πρωτότυπο του ρολογιού ήταν ένα iPod nano 6ης γενιάς δεμένο σε ένα λουρί ρολογιών. Όπως σημειώνει ο σχεδιαστής στο tweet του, δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να δείξει στον Steve Jobs το πρωτότυπο καθώς πέθανε λίγο αργότερα. Η εικόνα στο πάνω μέρος αυτού του άρθρου είναι μια αναπαραγωγή ενός από τα πρωτότυπα σκίτσα του γνωστού κυρίου στην αρχική οθόνη του δικού τους Watch. Επιπροσθέτως, ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι το γνωστό watchface με την πεταλούδα χρησιμοποίησε νεκρές πεταλούδες με τις οποίες ο σκηνοθέτης και φωτογράφος Andrew Zuckerman έφτιαξε το animation και διευκρίνισε πως έφτιαξε το watchface με το ηλιακό ρολόι για να μπορούν οι μουσουλμάνοι να παρακολουθήσουν το ραμαζάνι και να κατανοήσουν τη σχέση του ήλιου με το χρόνο.
Πέρα του πως προέκυψε η όλη μορφή του Apple Watch, είναι σίγουρα τεράστια επιτυχία πως μια εταιρεία τεχνολογίας, εδώ και μια 5-ετία ξεπενρά σε πωλήσεις διάσημους ελβετούς κατασκευαστές ρολογιών, όπως Rolex, Longines και Omega που ιδρύθηκαν πριν από εκατό χρόνια.
Ακόμη, το όργανο ελέγχου καρδιακού ρυθμού στο Apple Watch, έδωσε μια έγκαιρη προειδοποίηση σε τόσους χρήστες που έπασχαν από σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και δεν το γνώριζαν. να Με το Apple Watch Series 4, ο τεχνολογικός γίγαντας πρόσθεσε έναν αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος που παρακολουθεί την καρδιά ενός χρήστη αναζητώντας μη φυσιολογικούς ρυθμούς. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση κολπικής μαρμαρυγής που προκαλεί θρόμβους του αίματος, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.

Ωστόσο, η Apple δεν σταματά. Περιμένουμε από το Apple Watch Series 6 να περιλαμβάνει ένα παλμικό οξύμετρο που μετρά τα επίπεδα κορεσμού οξυγόνου ενός ατόμου. Τα φυσιολογικά επίπεδα κυμαίνονται μεταξύ 94% και 100% και η ανάγνωση κάτω του 80% θα μπορούσε να υποδηλώνει επικείμενο πρόβλημα καρδιάς ή εγκεφάλου.
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναφέρουμε πως ένας γιατρός στα επείγοντα έγραψε στους New York Times ότι τα μειωμένα επίπεδα θα μπορούσαν να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τον κοροναϊό και επεσήμανε ότι είχε δει ασθενείς με επίπεδο κορεσμού οξυγόνου τόσο χαμηλό όσο 50% να λειτουργεί κανονικά πριν από τη θετική δοκιμή για το COVID-19.
[via]