H πιο “hot” τάση αυτή την στιγμή όσον αφορά τον σχεδιασμό τηλεφώνων είναι η χρήση οπών στις οθόνες για την ενσωμάτωση selfie καμερών. Έχουμε ήδη δει από Samsung και Honor να εφαρμόζουν αυτή την νέα τεχνολογία και σύμφωνα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Xiaomi θα μιμηθεί και αυτή το όλο εγχείρημα. Ένας κατάλογος στον δικτυακό τόπο του Παγκόσμιου Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) αποκάλυψε ότι ο Κινέζος κατασκευαστής κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για διπλό σχεδιασμό διάτρησης.

Η εφαρμογή της Xiaomi είναι λίγο διαφορετική από τη διπλή κάμερα που αναμένεται στο Galaxy S10 +. Ενώ η νέα συσκευή της Samsung είναι πιθανό να έχει μια ελλειπτική οπή που φιλοξενεί μια διπλή selfie κάμερα, η επόμενη ναυαρχίδα Mi θα έχει δύο ξεχωριστές τρύπες. Σύμφωνα με τον κατάλογο, η δεύτερη οπή θα μπορούσε να είναι είτε για μια δευτερεύουσα κάμερα προς τα εμπρός είτε λυχνία ειδοποίησης και αισθητήρα εγγύτητας.
Η λίστα είναι γεμάτη με 24 διαφορετικά σχέδια και οι δύο κάμερες στη μία πλευρά, η μία αριστερά και η άλλη δεξιά, δύο ελλειπτικές οπές στις αντίθετες γωνίες για διάφορους σκοπούς κλπ. Είναι αρκετά νωρίς για ειπωθεί κάτι περί των πραγματικών προδιαγραφών του τηλεφώνου, αλλά ας είμαστε όλοι επιφυλακτικοί και να αναμένουμε το προσεχές διάστημα να μάθουμε περισσότερα.
[source:https://nl.letsgodigital.org/]