Περιπλέκονται διαρκώς τα πράγματα για την πολιτική της Apple όσον αφορά την υποστήριξη των παλαιότερων iPhone και σύμφωνα με μια δημοφιλή θεωρία συνωμοσίας, κάθε φορά που βγαίνει στην διεθνή αγορά ένα νέο της μοντέλο, η εταιρεία προσπαθεί μέσω αναβαθμίσεων λειτουργικού να υποβαθμίσει τα προηγούμενα μοντέλα της για να παρακινήσει τους πελάτες να ξανα-αγοράσουν τηλέφωνο. Πρόσφατα είδαμε σε μετρήσεις benchmarks ότι αυτό δεν συμβαίνει, απλώς οι παλαιότεροι χρήστες iPhone αρχίζουν να αισθάνονται ότι κάτι τους λείπει βλέποντας τα νέα iPhone’s.
Φυσικά το να πέσουν οι επιδόσεις ενός τηλεφώνου είναι κάτι που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως στο λογισμικό, τα κατεστραμμένα εξαρτήματα, κ.ά. Σε πρόσφατο νήμα στο Reddit προτείνεται απλώς να αλλάξετε την μπαταρία στο παλιό σας iPhone και όλα διορθώνονται. Αυτό προφανώς είναι και μια από τις πιο οικονομικές λύσεις από το να προτιμήσετε απευθείας να αγοράσετε νέα συσκευή.
Γιατί λοιπόν μπορεί να ευθύνεται η μπαταρία για ένα τέτοιο ζήτημα; Η θεωρία είναι ότι αρκετές φορές η μπαταρία μπορεί να προκαλέσει διάφορα δυσλειτουργικά προβλήματα, όπως π.χ. με το iPhone 6 που πριν πολύ καιρό παρατηρήθηκαν τυχαίες διακοπές λειτουργίας έπειτα από μια νέα ενημέρωση λογισμικού. Στην προκειμένη περίπτωση το νέο software είχε αλλάξει την ταχύτητα ρολογιού του iPhone και αυτό είχε ως συνέπεια να χρειάζεται περισσότερη τάση από την μπαταρία, όμως λόγω του ότι οι μπαταρίες ήταν εξαντλημένες από την πολύμηνη χρήση, δεν πρόσφεραν την ενέργεια που χρειαζόταν. Άρα όσο περνάει ο χρόνος η μπαταρία μας χάνει εύκολα την αποδοτικότητά της και έπειτα από μια νέα αναβάθμιση λογισμικού δεν ταιριάζουν οι ταχύτητες του ρολογιού με την ισχύ των μπαταριών, οπότε η συσκευή αρχίζει να εμφανίζεται προβλήματα, όπως το να γίνεται υπερβολικά αργή. Για όσους θέλουν να ελέγξουν αν αυτό είναι πραγματικό, η Redditor Adolf-Intel πρότεινε στους χρήστες να κατεβάσουν την εφαρμογή CpuDasherX για να ελέγξουν τις ταχύτητες ρολογιού τους για να δουν αν ταιριάζουν (ή τουλάχιστον πλησιάζουν) με αυτά που λένε τα διάφορα benchmarks.
[via]