Ευνοϊκότερα είναι τα πράγματα πλέον για την Huawei, καθώς το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αναμένεται να επιτρέψει εκ νέου τις αμερικανικές επιχειρήσεις να διεξάγουν περιορισμένες συναλλαγές με την Huawei. Η τρέχουσα προσωρινή γενική άδεια λήγει στις 18 Νοεμβρίου, αλλά η Politico αναφέρει ότι το Τμήμα Εμπορίου είναι πιθανό να χορηγήσει παράταση για άλλους έξι μήνες.
Σύμφωνα με την Politico, η οποία αναφέρει δύο άτομα εξοικειωμένα με το όλο θέμα, η επέκταση αναμένεται να επιτρέψει τις επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους με την Huawei. Ωστόσο, οι προηγούμενες δύο επεκτάσεις περιελάμβαναν επίσης παρεκκλίσεις για τις συσκευές Huawei για λήψη ενημερώσεων λογισμικού και θα μπορούσε να συμβεί και πάλι αυτό.
Εάν οι ΗΠΑ επεκτείνουν περαιτέρω την άδεια χρήσης, οι χρήστες Huawei και Honor συσκευών μπορούν να αναμένουν να λάβουν ενημερώσεις λογισμικού και ενημερώσεις ασφαλείας από την Google έως τον Μάιο του 2020. Σημειώστε ότι μόνο οι συσκευές Huawei που έλαβαν πιστοποίηση από την Google πριν από την απαγόρευση των ΗΠΑ θα είναι κατάλληλες για αυτές τις ενημερώσεις. Τα πρόσφατα τηλέφωνα της σειράς Mate 30 θα εξακολουθούν να στερούνται των Google Services.

Πάντως η Huawei αύξησε σημαντικά τις δραστηριότητές της στην Κίνα και βγήκε στην κορυφή παρά την όλη κρίση.
Ο αμερικανός Υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross δήλωσε πρόσφατα ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα μπορούσαν να λάβουν άδειες για να διεξάγουν επιχειρηματικές συναλλαγές με την Huawei “πολύ σύντομα”. Ο Ross δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει 260 αιτήσεις αδειών, αρκετές από τις οποίες θα μπορούσαν να εγκριθούν. Ακόμα και ο πρόεδρος Trump δήλωσε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να συναλλάσσονται κανονικά με την Huawei.
[via]