Το πρόγραμμα Google Photos υποτίθεται ότι έχει έναν νέο επανασχεδιασμό που αφαιρεί το μενού hamburger και μετακινήθηκε η γραμμή αναζήτησης. Παρόλο που η Google συχνά προσθέτει νέες λειτουργίες στην εφαρμογή, αυτή είναι μία από τις πρώτες φορές που ο γίγαντας του λογισμικού έχει εργαστεί για να βελτιώσει το interface.
Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία των ανθρώπων στο Android Police, δεν θα δείτε πλέον το μενού hamburger στην επάνω αριστερή γωνία της εφαρμογής. Με αυτήν την παράλειψη, το Google Photos βασίζεται περισσότερο στην κάτω γραμμή, όπως ακριβώς και οι χάρτες της Google.
Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, η λειτουργία “Αναζήτηση” έχει ενσωματωθεί στην κάτω γραμμή της εφαρμογής, αυξάνοντας τον αριθμό των στοιχείων στη γραμμή βάσης σε πέντε: συγκεκριμένες φωτογραφίες, αναζήτηση, κοινή χρήση, για εσάς και βιβλιοθήκη.

Ο επανασχεδιασμός εξαφανίζει την καρτέλα “Άλμπουμ”, αλλά οι λειτουργίες της καρτέλας έχουν διατηρηθεί στην ενότητα “Βιβλιοθήκη”. Η ενότητα αυτή προσθέτει επίσης μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που υπήρχαν στο μενού hamburger όπως το αρχείο, τον κάδο απορριμμάτων, τα βοηθητικά προγράμματα και να ενσωματώσουν τα αγαπημένα από τα άλμπουμ.
Πηγαίνοντας στη διεπαφή αναζήτησης, είναι προφανές ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών έχουν δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση της οπτικής έκφρασης των κατηγοριών. Για παράδειγμα, η κατηγορία”Άνθρωποι & Κατοικίδια” είναι αισθητά μεγαλύτερη από εκείνη που έχουμε ήδη στο παλιό σχέδιο. Το ίδιο ισχύει για τους χώρους και τα πράγματα.
Η οθόνη επιλογέα λογαριασμού έχει λάβει μια μικρή αλλαγή σχεδιασμού η οποία προσθέτει μια συντόμευση που γράφει “Ρυθμίσεις φωτογραφιών” και “Βοήθεια και σχόλια”. Η επανασχεδιασμένη διεπαφή φαίνεται να είναι ανάπτυξη από την πλευρά του διακομιστή και δεν είναι διαθέσιμη σε κανένα από τα τηλέφωνα εκεί έξω, ίσως δούμε τις αλλαγές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
[via]