Το να απαλλαγείς από καλώδια χρησιμοποιώντας ασύρματα ακουστικά στην επικοινωνία σου και στην ακρόαση μουσικής, είναι κάτι το εξαιρετικά βολικό, όμως προσοχή, εάν θέλεις να προμηθευτείς τα ποιοτικά AirPods της Apple, προτίμησε να κάνεις την σωστή αγορά και να μην διαλέξεις κάποια απομίμηση από την Κίνα. Για να φανερωθούν οι διαφορές μεταξύ των αυθεντικών και μη αυθεντικών ακουστικών, το γαλλικό περιοδικό “60 million consumers” εκτέλεσε μια έρευνα δοκιμάζοντας πολλά ψεύτικα AirPods που κατασκευάστηκαν στην Κίνα. Το τελικό αποτέλεσμα: κακή ποιότητα ήχου και ένταση πολύ υψηλότερη από το μέγιστο συνιστώμενο επίπεδο και ως εκ τούτου θεωρούνται επικίνδυνα για την ακοή.
Τα κανονικά AirPods της Apple είναι οι ηγέτες στην αγορά ασύρματων ακουστικών και συγκεκριμένα, είναι το νούμερο ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών στον κόσμο, με μερίδιο αγοράς 45%. Στην πραγματικότητα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε αντίγραφα και κλώνους που βρίσκονται παντού στο διαδίκτυο. Πωλούνται σε τουχτερή τιμή τα AirPods και για αυτό οι κατασκευαστές έχουν ξεκινήσει την παραγωγή μη αυθεντικών AirPods με χαμηλό κόστος.

Όπως διευκρινίζει το περιοδικό, αυτά τα ασύρματα ακουστικά προωθούνται τακτικά από τους διάσημους Youtubers που παίρνουν χρήματα για να πουν καλά πράγματα για αυτές τις συσκευές. Ορισμένες συσκευές φέρουν σχεδόν την ίδια σχεδίαση γραμμών των AirPods, ενώ άλλα μοντέλα υιοθετούν μέχρι και ένα αντίγραφο του chip H1 της Apple.
Προκειμένου να βγει ένα σωστό συμπέρασμα, οι συγγραφείς παρήγγειλαν 7 διαφορετικά ζευγάρια πλαστών AirPods. Από τα 7, μόνο τα 4 έφτασαν στα γραφεία του περιοδικού, ενώ τα άλλα τρία χάθηκαν μυστηριωδώς, κάπου μεταξύ Κίνας και Γαλλίας. Από τα 4 που έφτασαν στο περιοδικό, το ένα απλά δεν λειτουργούσε. Επομένως, δεν είχαν άλλη επιλογή οι δημοσιογράφοι και εξέτασαν μόνο τα τρία ζευγάρια που λειτουργούσαν.
Τελικά όπως προέκυψε από τους ειδικούς η ποιότητα του ήχου είναι από μέτρια και κάτω, ενώ ένα από τα μοντέλα αποδεικνύεται επικίνδυνο για την ακοή του χρήστη, με τη μέγιστη ένταση να υπερβαίνει τα ισχύοντα επιτρεπτά όρια κατά 10 ντεσιμπέλ. Όπως υποδεικνύει το περιοδικό, αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα με αυτούς τους κλώνους και φυσικά δεν παρέχεται καμία ασφάλεια για την χρήση τους.
[via]