Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε (ή μάλλον θα γράψουμε) για το μέλλον! Και πιο συγκεκριμένα για το μέλλον των παιχνιδιών! Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μεγάλη ανάπτυξη στην τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα παιχνίδια. Το ανεπτυγμένο A.I., η εμφάνιση του VR, το motion control καθώς και τα υπερβολικά ρεαλιστικά γραφικά, είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας! Δεν είναι βέβαια όλες οι ιδέες και τόσο καλές (motion controls). Αυτό που μπορεί να βγει όμως σαν συμπέρασμα, είναι ότι η βιομηχανία παιχνιδιών πάντα θα φέρει μία καινοτομία.
Υπάρχουν μερικά παιχνίδια υπό κατασκευή που θα μπορούσαν να αλλάξουν όλα όσα γνωρίζουμε για τα video games.
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα 5 παιχνίδια που μπορούν να φέρουν μία τόσο μεγάλη αλλαγή!
#5 Starship Commander – Αναγνώριση ομιλίας και φωνητικές εντολές
Η αναγνώριση ομιλίας δεν είναι ακριβώς κάτι το καινούργιο στα παιχνίδια. Το 1998 το Hey You Pikachu καθώς και το Tom Clancy’s EndWar, έχουν ασχοληθεί με την ιδέα της αναγνώρισης ομιλίας. Τα παιχνίδια αυτά αναγνώριζαν μόνο συγκεκριμένες φράσεις, βέβαια. Το Starship Commander είναι ένας sci–fi VR τίτλος που συνδυάζει το Mass Effect με τη Siri! Το ενδιαφέρον στοιχείο αυτού του παιχνιδιού, είναι ότι ο παίκτης θα μπορεί να επικοινωνεί και αλληλεπιδρά με το διαστημόπλοιο του, καθώς και με τους χαρακτήρες του παιχνιδιού μέσω της ομιλίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο παίκτης έχει την ευκαιρία να νιώσει σαν μέρος του παιχνιδιού! Αν το λογισμικό της αναγνώρισης ομιλίας τα καταφέρει, θα μπορέσει να φέρει μία μεγάλη αλλαγή στα παιχνίδια όσον αφορά τη διαδραστικότητα τους με τους gamers!
#4 Crackdown 3 – 100% αλληλεπιδράσιμο περιβάλλον
Μέχρι τώρα τα παιχνίδια δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα πραγματικά αλληλεπιδράσιμο περιβάλλον. Το Crackdown 3 όμως στοχεύει στη δημιουργία ενός τίτλου με multiplayer κι ένα περιβάλλον που θα είναι 100% “καταστρέψιμο”. Σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείς να ανατινάξεις! Πρόκειται για μία επανάσταση, καθώς μέχρι τώρα οι multiplayer κόσμοι είχαν αόρατους τοίχους ή δέντρα που δεν μπορούσες να καταστρέψεις και σε εμπόδιζαν να φέρεις την απόλυτη καταστροφή. Αν το Crackdown τα καταφέρει, τότε θα είναι το πρώτο που θα μας παρουσιάσει με ένα περιβάλλον με 100% αλληλεπίδραση. Αυτή η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, πρόκειται να δημιουργήσει καινούργιες στρατηγικές στις multiplayer μάχες π.χ. να καταστρέψεις έναν τοίχο για να εκθέσεις τον αντίπαλο ή να καταστρέψεις εξόδους κι εισόδους ώστε να δημιουργήσεις ένα οχυρό. Επίσης, μπορείς να πάρεις με την παρέα σου μερικά μπαζούκας και να καταστρέψεις όλη τη πόλη!
#3 Cyberpunk 2077 – Το επόμενο level του ρεαλισμού
Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μεγάλο hype για ένα game, όταν η ίδια η κυβέρνηση της Πολωνίας επενδύει κοντά στα 7 εκ. δολάρια για τη δημιουργία του. Η ανταπόκριση που έχει το παιχνίδι στον κόσμο μοιάζει να είναι συντριπτική, σύμφωνα με όσα είδαμε στην E3. Η προσοχή που έχουν δώσει στις λεπτομέρειες μέσα στο παιχνίδι είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Με λίγα λόγια, οι NPC’s ουσιαστικά ζουν μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Θα δεις NPC να χρησιμοποιούν τα ασανσέρ, να μπαίνουν σε αυτοκίνητα, να μιλάνε μεταξύ τους, να συλλαμβάνονται για πράξεις τους κλπ. Είναι η πρώτη φορά που ένας κόσμος παιχνιδιού μοιάζει και σε κάνει να νιώθεις ότι περιφέρεσαι στους δρόμους μιας αληθινής πόλης. Το Cyberpunk 2077 είναι αντιμέτωπο με μεγάλες προσδοκίες, έχοντας στο ιστορικό της η εταιρία το υπέροχο Witcher 3! Με την προσοχή που έχουν δώσει στην κάθε λεπτομέρεια του παιχνιδιού βέβαια, φαίνεται ότι ίσως και να ξεπεράσει αυτές τις προσδοκίες!
#2 Stormland – VR ανοιχτού κόσμου
Πρέπει σιγά σιγά ο κόσμος να καταλάβει ότι το VR δεν μπορεί να τα καταφέρει. Δύσκολα θα μπούμε μέσα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Το VR δεν μπόρεσε να φέρει την επανάσταση στην βιομηχανία των παιχνιδιών όπως είχαν υποστηρίξει το 2016. Υπάρχει βέβαια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις αρχές του VR. Το συγκεκριμένο παιχνίδια μοιάζει στην ιδέα με το Wallie. Ένα μοναχικό ρομπότ προσπαθεί να συντηρήσει μόνο του έναν πλανήτη. Σε αντίθεση με τα πολλά VR παιχνίδια που τοποθετούν το παίκτη σε ένα προεπιλεγμένο μονοπάτι, το Stormland μας παρουσιάζει κάτι το διαφορετικό. Το παιχνίδι πλησιάζει πιο πολύ σε ανοιχτού τύπου παιχνίδι όπως το Skyrim ή το Breath of the Wild (Zelda). Πρόκειται να είναι ένα εντελώς open–world VR τίτλος! Είτε είσαι οπαδός του VR, είτε όχι, δεν μπορείς να αρνηθείς ότι ένα πετυχημένο open–world VR παιχνίδι θα αποτελούσε ένα βήμα προς τα εμπρός για το VR. Με αργά βήματα, πλησιάζουμε σε αυτόν τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.
#1 Google Yeti – Παιχνίδι μέσω Streaming
Εντάξει το Google Yeti δεν είναι ακριβώς παιχνίδι. Είναι μία κονσόλα που ετοιμάζει η Google, με την οποία σκοπεύει να πολεμήσει τη Sony, τη Microsoft και τη Nintendo. Το concept του Google Yeti έχει την προοπτική να αλλάξει το μέλλον του gaming. Για να καταλάβουμε καλύτερα τι ακριβώς σημαίνει το gaming μέσω streaming, θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα. Σκεφτείτε το Netflix, αλλά αντί για σειρές και ταινίες να έχει παιχνίδια. Μία μηνιαία συνδρομή, όπου οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από μία μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και να παίξουν κατευθείαν στην κονσόλα τους! Η Sony προσπάθησε να κάνει κάτι παρόμοιο με το Playstation Now (όχι στην Ελλάδα δυστυχώς) αλλά δεν τα κατάφερε και τόσο καλά. Για να τα καταφέρει η Google, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μερικά δύσκολα θεματάκια. Το βασικότερο πρόβλημα είναι το lag! Βέβαια μιλάμε για την Google, μία εταιρία με πολλά λεφτά κι ίσως να είναι η πλέον κατάλληλη για να ασχοληθεί με την επίλυση τέτοιου θέματος. Αν λοιπόν το Google Yeti τα καταφέρει θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη επανάσταση στο χώρο της βιομηχανίας παιχνιδιών.
[πηγή]