Το Twitter είναι ένα απο τα πιο δημοφιλή social media παγκοσμίως και στην χώρα μας οι χρήστες του αυξάνονται ραγδαία χρόνο με τον χρόνο. Σας παρουσιάζουμε κάποιες συμβουλές και λειτουργίες που κάθε χρήστης του Twitter πρέπει να γνωρίζει:
1. Τα αυτόματα βίντεο μόνο με Wi-Fi!

To Τwitter παίζει αυτόματα όλα τα βίντεο που βλέπεις στην σελίδα ενημερώσεών σου. Επειδή κάτι τέτοιο σου τρώει πολλά MB ίντερνετ, αυτό μπορείς να το αλλάξεις και να βλέπεις αυτόματα τα βίντεο όταν είσαι συνδεδεμένος μόνο μέσω Wi-Fi. Πώς; Πήγαινε στις ρυθμίσεις, έπειτα στην «χρήση δεδομένων» και στην επιλογή «αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο», επέλεξε μόνο μέσω Wi-Fi. Τόσο απλό!
2. Απάντα στον εαυτό σου!

Οι 140 χαρακτήρες που επιτρέπονται ανα τιτίβισμα μπορεί να σου φαίνονται λίγοι όταν θέλεις να γράψεις πολλές πληροφορίες. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να έχεις σε ένα μέρος όλες τις πληροφορίες για το θέμα είναι απλά να συνεχίζεις τα γραφόμενά σου με απάντηση στο ίδιο σου το tweet. Βέβαια μπορείς απλά να γράψεις ένα κείμενο στο σημειωματάριο του κινητού σου και να το δημοσιεύσεις ως εικόνα. Εσύ αποφασίζεις.
3. Μπλόκαρε τις φωτογραφίες
Έτσι όπως και στα βίντεο, το ίδιο και με τις φωτογραφίες, έχεις την δυνατότητα να μην φορτώνονται στην αρχική σου, προς εξοικονόμηση δεδομένων ίντερνετ. Πως; Στις ρυθμίσεις, στην επιλογή χρήση δεδομένων, «ξετικάρετε» την επιλογή «Προεσκόπιση εικόνων στο χρονολόγιο».
4. Καλύτερα να κάνεις tag σε φωτογραφίες

Μπορείς να αναφερθείς σε ένα πρόσωπο, βρίσκοντας τον λογαριασμό του με το γνωστό πρόθεμα «@». Ωστόσο, όταν υπάρχει φωτογραφία, υφίσταται ένας πιο όμορφος και λειτουργικός ρόλος να αναφερθείς σε κάποιον και αυτό είναι το γνωστό tag στην φώτο. Δεν υπάρχει μόνο στο Facebook η επιλογή αυτή..
5. Ώρα να δημιουργήσεις τις λίστες σου
Αν το χρονολόγιό σου είναι γεμάτο από λογαριασμούς και γενικά υπάρχει ένα χάος στην πληροφορία στο χρονολόγιο, μπορείς να δημιουργήσεις τις θεματικές σου λίστες και να προσθέσεις κάθε χρήστη σε αυτές ώστε να παίρνεις τις πληροφορίες που ζητάς πιο εύκολα. Πώς δημιουργείς μία λίστα; Απλό: Σέρνεις το δάκτυλό σου προς τα δεξία επι του χρονολογίου, πατάς στην επιλογή «λίστες» και δημιουργείς με ο,τι επικεφαλίδα επιθυμείς. Έπειτα, για να εντάξεις έναν χρήστη σε λίστα, πάς στο χρονολόγιό του, και πάνω δεξιά στις ρυθμίσεις, επιλέγεις την «προσθήκη σε λίστα».
6. Κάνε μπλόκ σε λογαριασμούς αλλά και λεξεις!

Καθώς το ιντερνετικό σπάμ και οι ενοχλήσεις απο χρήστες αποτελούν ένα αυξητικό φαινόμενο, μπορείς να μπλοκάρεις χρήστες, ώστε να μην ξαναδείς ποτέ τα tweets τους και γενικά να σε κάνουν αόρατο. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με συγκεκριμένες λέξεις προς απαγόρευση εμφάνισης στον χρονολόγιό σου! Μπορείς να μπλοκάρεις έναν χρήστη, μεταβαίνοντας στο προφίλ του, κι έπειτα στις ρυθμίσεις πάνω δεξιά, να επιλέξεις «αποκλεισμός». Επιπλέον, για να αποκλείσεις λέξεις απο το χρονολόγιό σου: Μεταβαίνεις στις ρυθμίσεις κι έπειτα στις ειδοποιήσεις. Επιλέγεις τις «αποκλεισμένες λεξεις» και προσθέτεις όποιες λέξεις επιθυμείς. Έπειτα κάνεις save.
7. Υπάρχουν και έτοιμα GIF!
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις GIF τόσο σε ένα tweet σου, όσο και σε μία συνομιλία αφού το Twitter σου παρέχει έτοιμα πάρα πολλά GIF & σε κατηγορίες για να επιλέξεις. Για παράδειγμα, όταν γράφεις ένα tweet, επιλέγεις το εικονίδιο GIF στην μπάρα και ψάξε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου.
8. Περισσότερες φωτογραφίες σε ένα tweet
Το twitter σου δίνει την δυνατότητα να βάλεις μέχρι και 4 φωτογραφίες σε ένα tweet σου! Δοκίμασέ το.
9. Τοποθεσία στα tweets σου

Το check in είναι γνωστό και διαδεδομένο στο Facebook αλλά υπάρχει και μία παρόμοια δυνατότητα στο Twitter. Αν το επιθυμείς, στα tweets σου υπάρχει η δυνατότητα να εμφανίζεται η τοποθεσία που βρίσκεσαι. Απλά επέλεξε το εικονίδιο με τον χάρτη στην μπάρα, όταν δημιουργείς ένα tweet και επέτρεψε στην εφαρμογή να αντιληφθεί την τοποθεσία σου.
10. Ειδοποιήσεις μόνο απο τα άτομα που ακολουθείς
Επειδή μπορεί να σε ακολουθούν πολλά ή ενοχλητικά άτομα, τώρα με μία ρύθμιση, μπορείς να λαμβάνεις ειδοποιήσεις μόνο απο τα άτομα τα οποία ακολουθείς. Απλά, πήγαινε στις ρυθμίσεις, έπειτα στις ειδοποιήσεις και τσέκαρε την επιλογή «Μόνο άτομα που ακολουθείτε».
11. Άλλαξε και το μέγεθος
Επειδή δεν βλέπουμε όλοι το ίδιο καλά και επειδή δεν έχουμε όλοι τα ίδια μεγέθη οθονών, έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις και το μέγεθος των γραμμάτων στην εφαρμογή. Στις ρυθμίσεις, επιλέγεις «εικόνα και ήχος» κι έπειτα «μέγεθος γραμματοσειράς».
12. Λειτουργία νυκτός
Άλλη μία χρήσιμη ρύθμιση, φιλική στα μάτια, είναι η λειτουργία νυκτός, η οποία μετατρέπει την εμφάνιση της εφαρμογής από άσπρη σε σκούρα μπλέ. Μπορείς να βρείς την επιλογή σέρνοντας το δάκτυλό σου προς τα δεξιά στις ενημερώσεις.
13. Βγές απο τις συζητήσεις
Όπως όλα τα social media, έτσι και το Twitter σου δίνει την δυνατότητα να συμμετέχεις σε ομαδικές συζητήσεις με άλλους χρήστες. Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι κάποτε αυτό καταντά ενοχλητικό και έρχεται η ώρα να αποχωρήσουμε απο την συζήτηση. Πώς; Άνοιξε την συζήτηση, πήγαινε στις στις ρυθμίσεις και πάτα «αποχώρηση απο την συνομιλία».
14. Καρφίτσωσε ένα tweet

Επειδή όλοι έχουμε ένα tweet που μας αρέσει και θέλουμε να το έχουμε διαρκώς σε μία περίοπτη θέση, μπορείς να καρφιτσώσεις το tweet που επιθυμείς, ώστε αυτό να βρίσκεται πάντα στην αρχή του προφίλ σου. Η διαδικασία είναι εύκολη: Βρές το tweet, επέλεξε τις ρυθμίσεις πάνω δεξιά κι έπειτα «καρφίτσωμα στο προφίλ». Έτοιμος!
15. Λάμβανε ειδοποιήσεις απο έναν λογαριασμό!
Πέρα απο αγαπημένα tweets, ίσως έχεις και κάποιους αγαπημένους λογαριασμούς. Αυτή η ρύθμιση σου δίνει την δυνατότητα να ειδοποιήσαι απο την εφαρμογή κάθε φορά που ένας αγαπημένος σου λογαριασμός, δημοσίευσε κάτι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εισέλθεις στον λογαριασμό που επιθυμείς και να πατήσεις το πρώτο τετράγωνο με το εικονίδιο της καμπάνας. Τώρα, κάθε φορά που θα ποστάρει ο χρήστης, εσύ θα λαμβάνεις μία ειδοποιήση!