Υπάρχουν μερικά πράγματα, για τα οποία ίσως η Sony να ντρέπεται. Κάποιες γκάφες και κάποια μυστικά, που σίγουρα θέλει να ξεχάσει. Πάμε να δούμε 10 από αυτά.
#1 Sixaxis
Η προσπάθεια της Sony να συμπεριλάβει τα motion controls, ίσως και να μην ήταν τόσο καλή ιδέα τότε. Η πρώτη γεύση που πήραμε, ήταν από το Uncharted, στο οποίο μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τα motion controls, προκειμένου να πετάξεις χειροβομβίδες ή να ισορροπήσεις σε διάφορα ledges. Αυτό τελικά δεν λειτούργησε και τόσο καλά. Το σύστημά του ήταν γεμάτο bugs και δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου, χρήσιμο. Φυσικά, το θέμα δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίστηκε με την κυκλοφορία του πανάκριβου rumble feature. Ήταν όμως ήδη αργά.
#2 PS Vita
Το PS Vita, θα ήταν μια καλύτερη έκδοση του PSP; Nope. Στην αρχή της κυκλοφορίας του, δεν είχε καν first party games. Πέρα από αυτό όμως, ποιος θυμάται τι συνέβαινε, με τις memory cards του PS Vita; Είχαν κυκλοφορήσει ειδικές και καλά κάρτες μνήμης, αποκλειστικά για το PS Vita και προφανώς σε υψηλή τιμή. Δεν παίζεις σωστά Sony…
#3 Eye Toy
Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πούμε πολλά. Το eye toy, ήταν απλά άχρηστο. Κακοφτιαγμένο. Και μιλάω εγώ, που είμαι φαν της Sony. Μια “φθηνή” ουσιαστικά κατασκευή, με κανέναν απολύτως σκοπό ύπαρξης.
#4 Playstation Move
Αφού το Sixaxis απέτυχε, η Sony έκανε ακόμα μια προσπάθεια. Μιλάω για αυτά τα controllers, που είχαν κάτι σαν μπάλα στην άκρη και έμοιαζαν με αυτά του Nintendo Wii. Για ακόμα μια φορά όμως, ήταν αργά. Τα motion controls, είχαν γίνει ήδη η μόδα της εποχής, πριν από τη Sony.
#5 PS 3 Wireless Keyboard
Oh God, where do I begin? Όλοι ξέρουμε πόσο χρονοβόρο και σπαστικό είναι να προσπαθείς να γράψεις κάτι με το controller, σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο. Η λύση; Ασύρματο πληκτρολόγιο, που “κουμπώνει” πάνω στο χειριστήριο. Δούλεψε; Nope. Η θέση στην οποία τοποθετούνταν, ήταν τόσο άβολη, που το έκανε πρακτικά άχρηστο. Κακοφτιαγμένο επίσης, δεν μπορούσες να είσαι σίγουρος αν θα δουλέψει ή όχι. Σε αντίθεση με την Microsoft, που είχε ήδη τέτοιου τύπου πληκτρολόγιο για το Xbox κι ήταν μακράν καλύτερο.
#6 Playstation Home
Τα social media έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας. Προφανώς κι η Sony έπρεπε να κάνει κάτι για αυτό. Playstation Home! Sounds perfect! Again, nope. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα 3D Social Media game. Φουλ στα microtransactions. Φουλ όμως. Έφτιαχνες τον χαρακτήρα σου, το σπίτι σου, όλα καλά, ε; Για κάθε coscmetic ή έπιπλο ή οτιδήποτε ήθελες να πάρεις, έπρεπε να δώσεις real life χρήματα. Λογικό το πράγμα να πατώσει, μιας και ο κόσμος κατάλαβε αμέσως, περί τίνος πρόκειται.
#7 Lair
Στο παιχνίδι αυτό, είσαι ένας knight, ο οποίος καβαλάει έναν δράκο. Μάντεψε τι έκανε η Sony εδώ. Σε έβαζε να χειριστείς τον δράκο/πέταγμα του, μόνο με motion controller. Yayyy! Αργότερα, ήρθε το patch που σου επέτρεπε να το παίξεις κανονικά, σαν άνθρωπος, με το χειριστήριο σου. Όπως όμως έχω πει πολλές φορές παραπάνω, ήταν και πάλι αργά.
#8 599$
Σε αυτήν την τιμή είχαν σκοπό να πουλήσουν το PS3. Θα μου πεις μετά την επιτυχία του PS2, είχαν πάρει κάπως..τα πάνω τους, για να μην πω είχαν καβαλήσει το καλάμι. 499$ για την έκδοση των 20GB λοιπόν και 599$ για την έκδοση των 60GB. Όπως είναι προφανές βέβαια, η “φθηνότερη” έκδοση, “έχανε” σε σχέση με την πιο ακριβή. Απλά σκεφτείτε τις τιμές για το Xbox εκείνη την περίοδο.
#9 Ε3 2016
Μια αρκετά ντροπιαστική E3, για την Sony. Κακή παρουσίαση, πολλές ελλείψεις. Μια καταστροφή. Θυμάστε ένα game, με τίτλο Genji: Days of the Blade; Βασισμένο, όπως έλεγαν, στην ιστορία της αρχαίας Ιαπωνίας. Και εκεί που βλέπεις το trailer, σκάει ένας τεράστιος κάβουρας. Ελάτε, όλοι τον θυμάστε, δεν παίζει. Κακή παρουσίαση για την Sony. Ελπίζουμε να μην ξανά συμβεί.
#10 PSN Hack
Τι χειρότερο από αυτό; Πριν από περίπου 6 χρόνια, κυκλοφόρησαν πληροφορίες 77 εκατομμυρίων χρηστών. Ο αριθμός είναι απλά τεράστιος. Όπως φαίνεται, την ευθύνη για το όλο σκηνικό, πήραν οι Anonymous. Οι hackers, ήταν αντίθετοι με το πως κινήθηκε νομικά η Sony, ενάντια στον George Hotz. Ο George Hotz, είναι ένας από τους μεγαλύτερους hackers. Είχε μιλήσει, για το πως μπορείς στην ουσία να hackάρεις τα συστήματα των Playstation και να μπορείς να παίζεις πειρατικά παιχνίδια. Όχι και το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί, σε μια εταιρία με τόσους χρήστες.
Πριν ξεκινήσω να γράφω αυτό το άρθρο, δεν ήθελα να κράξω καθόλου την Sony. Φέρνοντάς τα όμως, ένα-ένα στο μυαλό μου, κάποια πράγματα, ήταν όντως απαράδεκτα. Εντάξει, στην τελική όλοι κάνουμε λάθη. Μερικές φορές, είναι λίγο μεγαλύτερα από όσο υπολογίζαμε.
That’s all folks! ( For now 😀 )