Τη Δευτέρα, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Η.Π.Α. εξέδωσε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την Samsung που αρχικά κατατέθηκε το 2015. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιγράφει ένα χαρακτηριστικό ενσωματωμένο στο λουρί ενός smartwatch που θα μπορούσε να μετρήσει τη σύνθεση του σώματος. Με αυτό, ένας χρήστης θα μπορούσε να μετρήσει το ποσοστό σωματικού λίπους χρησιμοποιώντας κάποιο μελλοντικό μοντέλο του Galaxy Watch ή Watch Active.
Μια συσκευή σύνθεσης σώματος χρησιμοποιεί ανάλυση βιοηλεκτρικής σύνθετης αντίστασης (ΒΙΑ), η οποία υπολογίζει μια αναλογία μεταξύ λίπους και υγρασίας χρησιμοποιώντας ένα χαμηλής ισχύος εναλλασσόμενου ρεύματος και αναλύει την ηλεκτρική αντίσταση μεταξύ λιπώδη και μη λιπώδη ιστών.
Σύμφωνα με τα σχέδια στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, υπάρχουν δύο ηλεκτρόδια στο εσωτερικό της ζώνης που έρχονται σε επαφή με τον καρπό του χρήστη, ενώ δύο άλλα ηλεκτρόδια κάθονται στο εξωτερικό του λουριού όπου ο χρήστης τοποθετεί δύο δάχτυλα.
Τα είδη ένδυσης έχουν αυξήσει ακούσια το ενδιαφέρον και την ευαισθητοποίηση στην υγεία με την πάροδο των ετών και ένα φορετό που θα μπορούσε να μετρήσει τη σύνθεση του σώματος θα μπορούσε να είναι επωφελής για την παρακολούθηση της προόδου κάποιου με την πάροδο του χρόνου.
Επί του παρόντος, η σύνθεση σώματος που μετράται με BIA γίνεται με ογκώδη εξοπλισμό. Η ενσωμάτωση αυτού του είδους της τεχνολογίας σε ένα smartwatch της Samsung θα μπορούσε ασφαλώς να είναι τόσο μεγάλη, όπως όταν η Apple εισήγαγε το Apple Watch Series 4 με υποστήριξη για ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG)
Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν εγγυάται πάντοτε ότι η εφεύρεση θα μεταφερθεί σε μαζική παραγωγή, αλλά δεδομένου του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ Apple και Samsung, φαντάζομαι ότι η Samsung δεν θέλει να χάσει αυτή την ευκαιρία για να βάλει την τεχνολογία σε μια μελλοντική έκδοση του Galaxy Watch.
[via]