Κάποιες εβδομάδες νωρίτερα η Apple πραγματοποίησε την ετήσια παρουσίαση των νέων προϊόντων της και η φετινή εκδήλωση είδε το ντεμπούτο των συνεχιστών της iPhone X οικογένειας. Μία ακόμη χρονιά, ένα ακόμη ετήσιο Apple event στο Steve Jobs Theater, έφερε στους λάτρεις του απόλυτου τεχνολογικού brand τα νέα προϊόντα της εταιρείας και εξαρχής ήταν πολύ χλιαρά τα σχόλια επιμένοντας μερικοί να λένε ότι λείπουν πολλά….
Τα δύο νέα iPhone XS Και XS Max πωλούνται ήδη εκεί έξω και οπτικά μπορεί να μην παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές από το περσινό iPhone X, όμως η εταιρεία από το Cupertino φρόντισε να ξεκινήσει τα νέα της μοντέλα με το πρώτο SoC στον κόσμο των 7nm, το Apple A12 Bionic. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια πολύ ισχυρή κινητή πλατφόρμα που ξεπερνά το Snapdragon 845 που αναπτύχθηκε από την Qualcomm. Τουλάχιστον, το τελευταίο διάγραμμα σύγκρισης αποδεικνύει πως οι επιδόσεις του είναι άριστες! Δείχνει επίσης ότι το πιο ισχυρό smartphone είναι το Apple iPhone XS Max. Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον, ήταν πως τα smartphones της OnePlus ήταν πάντα γνωστά για την καλή τους βελτιστοποίηση. Λόγω αυτού, κατακτούσαν πάντα την πρώτη θέση.
Όπως το Huawei Kirin 980 SoC, το chipset Apple A12 Bionic κατασκευάζεται σε συνεργασία με την TSMC και χρησιμοποίησε τη διαδικασία κατασκευής 7nm. Χρησιμοποιεί έναν επεξεργαστή hexa core, ο οποίος διαθέτει δύο πυρήνες “απόδοσης” και τέσσερις πυρήνες “απόδοσης”. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι 2 πυρήνες απόδοσης είναι περίπου 15% γρηγορότεροι και 40% πιο αποδοτικοί από αυτούς του Bionic A11. Οι τέσσερις πυρήνες καταναλώνουν κατά 50% λιγότερη ενέργεια από την προηγούμενη γενιά.
Επιπλέον, η Apple έχει αναβαθμίσει επίσης τον Neural Engine από τους 2 πυρήνες του A11 στους οκτώ πυρήνες, ειδικά σχεδιασμένους για την παρακολούθηση διαδικασιών εκμάθησης μηχανών. Αυτοί οι επεξεργαστές, μεταξύ άλλων, βοηθούν στην γρήγορη ταυτοποίηση των χρηστών με Face ID και την παρακολούθηση των κινήσεων του προσώπου για τα Animojis. Το νέο SoC μπορεί να εκτελέσει αποτελεσματικά μέχρι και 5 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο, σημαντική αύξηση έναντι των 600 δισεκατομμυρίων του A11 ανά δευτερόλεπτο.
[via]