Τείνει να θεωρηθούν απαρχαιωμένοι οι σαρωτές δαχτυλικών αποτυπωμάτων που είχαν συνηθίσει να τοποθετούν οι κατασκευαστές στην εμπρός όψη των τηλεφώνων και πιθανόν όλοι στο μέλλον να προτιμήσουν τους αισθητήρες που μπαίνουν κάτω από το γυαλί της οθόνης, όπως έγινε στην αρχή με το vivo X20 Plus UD, ακολουθούμενη αργότερα από το X21 UD, το Xiaomi Mi 8 Explorer και άλλους.
Σύμφωνα με τους αριθμούς από τη Sigmaintell, που ανακοινώθηκαν από το Digitimes, οι αποστολές σαρωτών in-display θα φτάσουν τα 42 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2018, ενώ το 2019 το ποσό θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια.
Ο νέος τύπος τεχνολογίας έρχεται είτε με έναν οπτικό σαρωτή είτε με έναν υπερηχητικό σαρωτή. Για παράδειγμα, η vivo χρησιμοποιεί το πρώτο, όπου η οθόνη εκπέμπει φως και ο αισθητήρας διαβάζει την εικόνα. Το τελευταίο είναι πιο ακριβό και βασίζεται σε κύματα που αποστέλλονται στις ρωγμές του δακτυλικού αποτυπώματος και στο σήμα που αναπηδά πίσω από αυτά. Λόγω της τιμής, η πρώτη έκδοση θα αντιστοιχεί στην πλειονότητα των αισθητήρων που αποστέλλονται.
Η Sigmaintell ισχυρίστηκε επίσης στην έκθεσή της ότι ο ακριβότερος αισθητήρας θα μεταφερθεί με υψηλότερο ρυθμό στους πωλητές smartphones της Κορέας, πιθανώς τη Samsung και την LG. Αυτές οι πληροφορίες έρχονται σε συμφωνία με προηγούμενες φήμες ότι το Galaxy S10, Note10 και A-series μπορεί να δεχτούν έναν τέτοιο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Ακόμη, το Digitimes επεσήμανε ότι για να λειτουργήσει ο αισθητήρας, το smartphone πρέπει να διαθέτει πάνελ OLED. Η Samsung ενδέχεται να είναι ο σημερινός παραγωγός των OLEDs, αλλά οι κινέζοι κατασκευαστές όπως η Tianma και η Visionox θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στον αγώνα με την αυξημένη ζήτηση και έτσι θα δούμε χαμηλότερες τιμές για αυτό το εξάρτημα.
[via]