Εντελώς αντικειμενικά, μια νέα έκθεση επισημαίνει πως η Apple με την χρήση της TrueDepth Camera για τη λειτουργία του Face ID, έδειξε να έχει μια μεγάλη πείρα που την κάνει να βρίσκεται δύο χρόνια πιο μπροστά από τους αντιπάλους της όσον αφορά τον τομέα της βιομηχανίας των smartphones.
Μετά από κάποιες επαφές αναλυτών, το Reuters αναφέρει πως οι ανταγωνιστές της Apple θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2019 για να χρησιμοποιήσουν και αυτοί την ίδια τεχνολογία, για να αντιγράψουν και οι ίδιοι τους την λειτουργία αυτή για να την μεταφέρουν στις Android συσκευές τους.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές εξαρτημάτων Viavi Solutions Inc, Finisar Corp και Ams AG, για να μπορέσουν να καλύψουν την ζήτηση τέτοιων εξαρτημάτων για μια τέτοια τεχνολογία, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2019, μόνο τότε θα υπάρξει επάρκεια σε μαζική παραγωγή.
Λέγεται πως οι κατασκευαστές Android προσπαθούν να προμηθευτούν ένα εξάρτημα που ονομάζεται VCSEL, το οποίο είναι σημαντικό για τη λειτουργία της TrueDepth Camera του iPhone X, το οποίο η Apple πρόλαβε να εξασφαλίσει από πέρυσι. Φυσικά δεν θα μείνει άπραγη και η Apple, αφού έχει πλάνο επένδυσης 390 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή του εξαρτήματος VCSEL για να αυξήσει την παραγωγή του, ένα εξάρτημα που χρειάζεται για την λειτουργία του Face ID, Animoji, Portrait mode selfies καθώς και η λειτουργία του αισθητήρα εγγύτητας των AirPods.
Άλλες πηγές από το Reuters, λένε πως αρχικά η εταιρεία Lumentum, κατασκευάζει το VCSEL και ετοιμάζει επέκταση των εγκαταστάσεών της για να μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή της για το 2019 ενώ η Αυστριακή Ams θα διαθέτει τα συγκεκριμένα εξαρτήματα σε μαζική παραγωγή το 2019 και πως έχει κλείσει μια μεγάλη συμφωνία με κατασκευαστή smartphone αλλά δεν μάθαμε το όνομα αυτού.
Η Viavi, ο μόνος σημαντικός προμηθευτής οπτικών φίλτρων, θα μπορέσει να παραδώσει τα δικά της εξαρτήματα σε κατασκευές Android smartphones μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, αλλά μιλάμε για μια περιορισμένη ποσότητα.
[via]