Μόνιμο πρόβλημα έχουν γίνει οι μπαταρίες για mobile συσκευές ευρείας κατανάλωσης, καθώς αυτές οι μπαταρίες είναι σταθερές και άκαμπτες όσον αφορά το θέμα του σχήματός τους πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί όσον αφορά τον γενικό σχεδιασμό προϊόντων που βασίζονται σε αυτές. Διαρκώς όμως βλέπουμε τις εταιρείες να μάχονται να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα επιλύσουν αυτό το ζήτημα μια και καλή, δημιουργώντας μπαταρίες με διαφορετικά σχήματα ή στριμώχνοντας λιγάκι αυτό το εξάρτημα στο εσωτερικό των συσκευών.
Κάποιοι όμως τρέφουν ελπίδες πως στο μέλλον δεν θα υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί, διότι ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε από το Chem μέσω του The Verge, αναφέρει ότι μια ομάδα ερευνητών κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ευέλικτη μπαταρία που επιπλέον τροφοδοτείται από αλμυρό νερό. Έτσι θα αλλάξουν πολλά και οι κατασκευαστές smartphones/tablets θα μπορούν να αποδώσουν και στην πράξη αυτό που πραγματικά σκέφτονται να αναπτύξουν χωρίς να είναι αναγκασμένοι να συμμορφώνονται με τα κλασσικά σχέδια μπαταριών, θα μπορούν να κάνουν την υπέρβαση τους.
Στις μπαταρίες που δημιουργήθηκαν από τους ερευνητές, διαπιστώθηκε ότι κατάφεραν να διπλώσουν την μπαταρία χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ ανακάλυψαν ότι είναι πιο ασφαλές αυτού του τύπου οι μπαταρίες αφού τροφοδοτούνται όχι από τοξικές χημικές ουσίες αλλά από σχετικά αβλαβή υγρά, όπως το αλμυρό νερό και τα IV διαλύματα επανυδάτωσης.
Μέχρι στιγμής οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν δύο εκδόσεις της μπαταρίας: ένα μοντέλο με σχήμα “ιμάντα” και ένα δεύτερο που μοιάζει σαν έναν νανοσωλήνα. Έχουν επίσης πειραματιστεί με διάφορα διαλύματα, όπως το θειικό νάτριο (το οποίο μερικές φορές χρησιμοποιείται ως καθαρτικό) και το αλατούχο διάλυμα, ενώ τα πρώτα προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα με βάση τις δοκιμές τους.
[via]