Πάμε λίγο πίσω, στον Οκτώβριο του 2015 όπου μια αρμόδια επιτροπή αποφάσισε πως η Apple έπρεπε να πληρώσει ως “ποινή” ένα πολύ υψηλό χρηματικό ποσό στο Πανεπιστήμιο Wisconsin-Madison για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, μολονότι η εταιρεία αρνήθηκε οποιαδήποτε παράβαση από πλευράς της και ισχυρίστηκε ότι το δίπλωμα αυτό ήταν άκυρο. Συνολικά το ποσό αυτό ανήλθε στα 234 εκατομμύρια δολάρια και σήμερα ένας Περιφερειακός Αμερικανός Δικαστής λέει ότι πλέον το πρόστιμο μεγάλωσε πολύ και προστέθηκαν άλλα 272 εκατομμύρια δολάρια, οπότε η Apple υποχρεούται να καταβάλλει ποια για αυτή την “παρανομία” της το επιβλητικό ποσό των 506 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο δικαστής λέει ότι η Apple εξακολουθεί να έχει οφειλές στο WARF, επειδή συνέχισε να παραβιάζει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της μέχρι να λήξει η περίοδος του Δεκεμβρίου του 2016. Η Apple θα προσβάλει νομικά διά εκπροσώπου της αυτή την απόφαση, ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει το θέμα.
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αφορά την τεχνολογία για βελτίωση επιδόσεων των επεξεργαστών στους υπολογιστές. Συγκεκριμένα, περιγράφει ένα συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο πετυχαίνεται η βέλτιστη απόδοση του επεξεργαστή και δίνονται οδηγίες για το πώς θα το κάνει αυτό ο χρήστης. Αυτή η όλη πατέντα, είναι μια εφεύρεση ενός καθηγητή του Πανεπιστημίου του Wisconsin και τριών μαθητών του κατά το έτος 1998.
[via]